Blog

Hulp nodig tijdens deze moeilijke tijden? Adviesgesprek mogelijk!
10/08/2020 Algemeen

Hulp nodig tijdens deze moeilijke tijden? Adviesgesprek mogelijk!

Hoe moeilijk de omstandigheden voor horecaondernemers op dit ogenblik ook zijn, ik geef u de raad nooit de moed te verliezen. Heeft u daarbij hulp nodig?

De stem van de gemiddelde horecabezoeker
03/08/2020 Algemeen

De stem van de gemiddelde horecabezoeker

Enkele dagen geleden kwam de Nationale Veiligheidsraad weer samen om nog maar eens nieuwe en strengere veiligheidsmaatregelen op te leggen. En uiteraard bleef de horeca niet gespaard.
Leiderschap tijdens deze crisissituatie
27/07/2020 Horeca Management

Leiderschap tijdens deze crisissituatie

Als horecaondernemer bent u de leider van een heel team en een van uw taken is ervoor zorgen dat uw medewerkers zich goed voelen op de werkvloer, maar ook dat ze toch enig toekomstperspectief hebben. Niet makkelijk in de huidige situatie, maar als manager wordt er toch van u verwacht dat u ook in crisissituaties de leiding neemt zodat uw medewerkers ondanks alles nog steeds positief kunnen blijven.

Nieuwe verwachtingen van de consument
20/07/2020 Verkoop

Nieuwe verwachtingen van de consument

Door de nieuwe maatregelen en voorwaarden is er voor de horecaondernemers en -medewerkers heel wat veranderd. Ook de klanten moeten zich aan bepaalde regels houden en dit heeft er meteen voor gezorgd dat deze veeleisender zijn geworden en heel hoge verwachtingen stellen aan hun horecabezoek.

Creatieve ideeën tijdens Corona
13/07/2020 Algemeen

Creatieve ideeën tijdens Corona

Om uw klanten een groter gevoel van veiligheid te laten ervaren kunt u echter nog meer doen dan de regels van de overheid na te leven. Hierbij graag enkele tips.

3 sleutelwoorden in Coronatijden
07/07/2020 Horeca Management

3 sleutelwoorden in Coronatijden

Ik ben de laatste om te ontkennen dat de horeca een moeilijke periode heeft doorgemaakt en dat de zaken nog niet draaien zoals voorheen. Besef echter wel dat er altijd een mogelijkheid bestaat om weer rechtop te staan en uw horecazaak meer dan ooit te laten bloeien. Hiervoor zal u echter wel voor uitdagingen komen te staan waarbij 3 sleutelwoorden belangrijk zullen zijn.

Meer klanten nodig? Enkele tips
29/06/2020 Verkoop

Meer klanten nodig? Enkele tips

Een van de sectoren die het zwaarst te lijden hebben gehad onder de Coronacrisis is ongetwijfeld de horeca. Een sluiting van om en bij de drie maanden is niet niks... Gelukkig mochten cafés en restaurants vanaf 8 juni hun deuren weer open, met - uiteraard - de nodige veiligheidsmaatregelen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Hoewel de opkomst voor de meeste horecazaken vrij goed is, blijven we voor een bijzondere uitdaging staan: we moeten een evenwicht vinden tussen de gezondheidsmaatregelen en een uitstekende dienstverlening.

Hoe het beste omgaan met de anderhalve meter-regel?
22/06/2020 Algemeen

Hoe het beste omgaan met de anderhalve meter-regel?

Uit een rondvraag van Horeca Vlaanderen blijkt dat de meeste horeca-uitbaters tot nu toe best wel tevreden zijn over de heropstart. Heel wat horecaondernemers vreesden ervoor dat klanten hun horecazaak niet zouden bezoeken omwille van de angst op eventuele besmettingen. Maar niets was minder waar. Blijkbaar ervaarden mensen het als een groot gemis om niet de mogelijkheid te hebben een horecazaak te bezoeken en de gemiddelde Belg was maar al te blij dat hij weer op restaurant of op café kon. Toch blijft het voor heel wat horecazaken financieel moeilijk. Een belangrijke reden hiervoor is de social distancing.

Aanvullende steunmaatregelen
15/06/2020

Aanvullende steunmaatregelen

Voor zelfstandige ondernemers die hun activiteit verplicht hebben moeten sluiten – zoals onder meer horecazaken – besliste de overheid eerder al dat deze recht hebben op een financiële tegemoetkoming voor de maanden maart, april, mei en juni. Een aantal aanvullende steunmaatregelen op een rij.

Een nieuwe start
07/06/2020 Algemeen

Een nieuwe start

De kogel is eindelijk door de kerk: de overheid heeft het licht op groen gezet om op 8 juni de Belgische cafés en restaurants onder bepaalde voorwaarden weer te openen. Ik zet ze hier voor u graag nog eens op een rijtje zodat u zich optimaal kunt voorbereiden op een heropening.