Blog

Horecatrends voor 2020
06/01/2020 Trends

Horecatrends voor 2020

Nu nieuwe jaar enkele dagen oud is en de grote feestdrukte achter de rug is, is het de hoogste tijd om eens na te gaan welke de horecatrends voor 2020 zijn. Als u niet achterop wilt blijven ten opzichte van de concurrentie is het heel belangrijk om zo snel mogelijk in te spelen op deze trends. Daar liggen immers uw kansen. Een trend speelt in op de behoefte van de hedendaagse consument en als u deze behoefte niet kunt bevredigen, dan gaan uw gasten – hoe trouw ze uw horecazaak vroeger ook bezochten – toch op zoek gaan naar andere zaken die wel de nieuwe trends volgen. Uw horecazaak heeft er dus alle baat bij om mee te gaan met de nieuwe trends voor 2020.
Bedankt voor uw bezoek en tot een volgende keer!
30/12/2019 Algemeen

Bedankt voor uw bezoek en tot een volgende keer!

Steeds vaker gaan mensen er enkele dagen of een weekendje tussenuit. Eventjes ontspannen en wat quality-time met elkaar doorbrengen en men kan weer vol goede moed de routine van het dagelijkse leven opnemen.

Het hotelwezen kent echter de laatste jaren heel wat concurrentie. Sinds enige tijd is het helemaal in om via allerlei boekingsplatformen gemeubelde studio’s, appartementen of zelfs heuse villa’s te huren voor enkele dagen of een weekend. Vaak is dit stukken goedkoper en als reizigers dan toch de lokale cultuur willen opsnuiven, dan zoeken ze eigenlijk enkel een slaapplaats. Eten, drinken en zich vermaken doen ze meestal buitenhuis, dus waarom zouden ze opteren voor een verblijf in een hotel dat vaak stukken duurder is?

 

Al plannen voor 2020?
23/12/2019 Horeca Management

Al plannen voor 2020?

Het einde van het jaar staat voor de deur. Traditioneel kijkt men terug op wat het vorige jaar heeft gebracht en blikt men vooruit op het komende jaar. Iedereen hoopt natuurlijk gespaard te blijven van tegenslagen en op een gezond en voorspoedig nieuw jaar. Heel veel zaken heeft de mens zelf niet in handen, maar men kan wel plannen maken voor de toekomst en hard werken om de vooropgestelde én nieuwe doelstellingen te verwezenlijken. 

De opmars van geurmarketing
16/12/2019 Trends

De opmars van geurmarketing

Al in de vierde eeuw voor Christus ontdekte de Griekse filosoof en wetenschapper Aristoteles dat een mens vijf zintuigen heeft: gezichtsvermogen, gehoor, tastzin, smaakzin en reukzin. Sommige hedendaagse wetenschappers beweren echter dat een mens zeven zintuigen heeft en benoemen deze twee extra zintuigen het evenwicht en de beweging- en uithoudingszin. Laten we het aantal zintuigen in het midden houden en ons voorlopig verdiepen in de ‘reukzin’, een niet onbelangrijk zintuig bij een algehele aangename horecabeleving.
Zelf een efficiënte marketingstrategie voeren
09/12/2019 Marketing

Zelf een efficiënte marketingstrategie voeren

De horeca is wereldwijd een van de meest competitieve sectoren. België kent een bijzonder groot aantal horecazaken en de concurrentie is dan ook hard. We zagen eerder al dat het heel belangrijk is om zich te onderscheiden van andere horecazaken, maar ook een doordachte marketingstrategie speelt een grote rol in het werven van nieuwe en het behouden van vaste klanten.

Een van de mogelijkheden is natuurlijk uw marketingstrategie uitbesteden aan specialisten, maar dat betekent vaak een grote hap uit uw budget. Als u zich hier zelf wat op toelegt kunt u heel wat besparen. Hierbij graag enkele tips om uw marketingstrategie op een efficiënte manier te voeren.

Etiquetteregels in de horeca
25/11/2019 Bediening

Etiquetteregels in de horeca

Als ervaren horeca-uitbater weet u vast wel dat er in de horeca aan bepaalde etiquetteregels moet voldaan worden. Beginnende horeca-uitbaters en medewerkers zonder ervaring in de horeca kunnen hierbij echter soms wel wat hulp gebruiken. Daarom zet ik deze regels nog eens op een rijtje en geef ik graag enkele algemene tips om uw dienstverlening te optimaliseren.

Waardevernieuwing met de ‘Blue Ocean strategie’
18/11/2019 Marketing

Waardevernieuwing met de ‘Blue Ocean strategie’

Stelt u zich even het verschil voor tussen een rustige blauwe oceaan die alle ruimte biedt en een oceaan waar scholen vissen in het rond zwemmen en elkaar aanvallen om een plaatsje en voedsel te vinden. Na een tijdje zal de agressie van deze vissen resulteren in een bloedbad waarbij de oceaan donkerrood zal kleuren.

Ik benadruk heel vaak dat het in de horeca – en trouwens ook in heel wat andere sectoren – heel belangrijk is om zich te onderscheiden van de concurrentie. Zo steekt uw zaak met kop en schouders uit boven andere horecazaken waardoor klanten voor uw zaak kiezen en waardoor concurrerende zaken zich niet of nauwelijks aan uw zaak kunnen meten.

 
Traditionele media en sociale media: de perfecte combinatie
11/11/2019 Marketing

Traditionele media en sociale media: de perfecte combinatie

Sociale media is niet meer weg te denken uit onze hedendaagse maatschappij. Heel wat particulieren en bedrijven hebben een Instagram-of Facebook-account en ook op Twitter kunnen heel wat mensen hun ei kwijt. Toch betekent dit niet dat iedereen altijd en overal toegang heeft tot sociale media. Hoewel het grootste deel van de bevolking vandaag de dag over een Smartphone beschikt zijn er toch nog consumenten die een ‘klassieke’ computer met een ‘klassieke’ internetverbinding verkiezen, gewoon omdat ze dit leuker en handiger vinden of omdat ze misschien helemaal niet over sociale media beschikken.

Geef ons nog een rondje! Sorry, misschien beter niet...
04/11/2019 Bediening

Geef ons nog een rondje! Sorry, misschien beter niet...

Als u alcohol serveert in uw horecazaak dan bent u als uitbater verplicht om de besluitwet van 14 november 1939 betreffende de beteugeling van de dronkenschap te afficheren op een goed zichtbare plaats. Deze besluitwet stelt onder meer dat iedereen die alcoholische dranken serveert aan personen die al dronken zijn, een gevangenisstraf of een geldboete kan krijgen. Bovendien kan er ook een verbod opgelegd worden om twee jaar lang geen dranken te verkopen en kan de rechter beslissen om de horecazaak te laten sluiten. Dit zijn behoorlijke straffen die u als horeca-uitbater bijzonder veel schade kunnen toebrengen.

Kunt u té gastvrij zijn?
28/10/2019 Bediening

Kunt u té gastvrij zijn?

In de horecawereld staat gastvrijheid centraal, dat weet iedereen. Maar wat is gastvrijheid nu precies en hoe ver moet u als horeca-uitbater gaan in gastvrijheid? Ergens hoor ik u denken: ik kan niet ver genoeg gaan in mijn gastvrijheid ten opzichte van de klanten, want dit zullen ze waarderen en telkens weer opnieuw bij mij op bezoek komen waardoor mijn horecazaak zal bloeien. Maar is deze stelling wel juist en wat houdt deze gastvrijheid dan precies in?