Blog

Gezond uw horecazaak runnen
25/02/2019 Algemeen

Gezond uw horecazaak runnen

Een dag heeft maar 24 uren en van de uren die u wakker bent, brengt u als horeca-uitbater hoogstwaarschijnlijk meer tijd door op de zaak dan thuis. Om gelukkig door het leven te gaan is het dan ook belangrijk dat u hierin voldoening vindt. U bent tevreden als uw zaak goed draait, maar laat dit vooral niet ten koste gaan van uzelf. Gezonde gewoontes zijn essentieel om u goed te voelen en uw zaak op een doeltreffende manier te runnen.

Een open keuken: goed idee?
18/02/2019 Keuken

Een open keuken: goed idee?

Bent u een startende horecaondernemer of is de keuken van uw restaurant aan vernieuwing toe, dan is de eerste vraag of u gaat voor een open of een gesloten keuken. Om u te helpen bij deze beslissing, zet ik graag even de voor- en nadelen van een open keuken op een rijtje.

De concurrentie een stapje voor
11/02/2019 Trends

De concurrentie een stapje voor

Wilt u een succesvol horecabedrijf runnen dan zult u het beter moeten doen dan de concurrentie. Een uniek concept is al een stap in de goede richting en uw klanten een bijzonder gevoel van gastvrijheid bezorgen is een tweede stap. Maar is dit wel voldoende? Kunt u uw hele carrière lang vasthouden aan een bepaald horecaconcept en tevreden zijn met uw vaste klanten die weten wat ze van uw zaak kunnen verwachten? Zult u hiermee uw beoogde doelstellingen bereiken? Of kunt u meer doen om uw droom waar te maken?

 
Hoe omgaan met moeilijke medewerkers?
04/02/2019 Horeca Management

Hoe omgaan met moeilijke medewerkers?

Niet iedereen is altijd zijn vrolijke zelf. Moeilijkheden thuis of op de werkvloer kunnen hiervan de oorzaak zijn. Deze problemen verdwijnen na een tijdje vaak vanzelf of kunnen door een goed gesprek opgelost worden.

Laten we even de verschillende soorten medewerkers onder de loep nemen en nagaan hoe u op een professionele manier met hun kunt omgaan zodat uw andere medewerkers niet meegetrokken worden in een neerwaartse spiraal.

Hoe een efficiënte communicatie uw zaak kan helpen
28/01/2019 Horeca Management

Hoe een efficiënte communicatie uw zaak kan helpen

Problemen kunnen een mens behoorlijk uitputten: u maakt zich zorgen, u probeert in de mate van het mogelijke een zo snel mogelijke oplossing te vinden, u ligt er ‘s nachts wakker van… Problemen erkennen is echter ook een aanwijzing dat u beseft dat er dingen fout lopen en het feit dat deze problemen tot u doordringen is op zich een goede zaak. Dat u zo vlug mogelijk actie wil ondernemen om deze problemen op te lossen is nog een betere zaak. Eenmaal deze u over het hoofd groeien is het immers vaak al te laat.

Uw lichaamstaal spreekt boekdelen
21/01/2019 Bediening

Uw lichaamstaal spreekt boekdelen

In de horecawereld is het nooit stil. Aan tafel vertellen vrienden en familie elkaar de boeiendste verhalen en romantische zielen verklaren elkaar hun liefde. Tijdens zakenlunches wordt er heel wat heen en weer gepraat en soms bent u als horecaondernemer ongetwijfeld vaak getuige van verhitte discussies.

Toch hebben niet alleen uw klanten elkaar veel te vertellen. De meeste horecamedewerkers zijn open en spontaan en maken graag eens een praatje met de klanten. Een goede zaak, want ook dit is een teken van gastvrijheid: oprecht geïnteresseerd zijn in hoe het met de klanten gaat.

Communicatie hoeft echter niet altijd verbaal te zijn. Ook lichaamstaal of non-verbale communicatie kan anderen heel wat vertellen. Zorg er dan ook voor dat u zich daar bewust van bent en leer ook uw medewerkers het belang van deze lichaamstaal.

 
Starten met ‘off-premise dining’
14/01/2019 Trends

Starten met ‘off-premise dining’

Als horeca-uitbater heeft u vast en zeker al eens de vraag gekregen of u ook afhaalmaaltijden voorziet. De mogelijkheid om gerechten af te halen - of in het Engels ‘off-premise dining’ - is de laatste tijd heel populair en deze trend zal zich ook in 2019 voortzetten. De hoogste tijd dus om met deze trend mee te gaan!

Horecatrends 2019
07/01/2019 Trends

Horecatrends 2019

Het feestgedruis van de jaarwisseling is achter de rug. Hopelijk heeft u 2019 fantastisch ingezet, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak.

Het is eigen aan de mens om zich bij het begin van een nieuw jaar af te vragen wat dit jaar voor hem in petto heeft. We hopen allemaal dat er ons geen tegenslagen zullen te wachten staan en dat we gelukkig zullen zijn. Sommigen onder ons zijn vast besloten om de zaken anders aan te pakken in dit nieuwe jaar en anderen hopen dat het nieuwe jaar even succesvol wordt als het voorbije jaar.

Als horecaondernemer wilt u vast en zeker ook weten hoe uw zaak het dit jaar zal doen. De toekomst voorspellen is nog niemand gegeven, maar trendwatchers kunnen aan de hand van marktonderzoek wel nieuwe trends voorspellen. Als u zich bewust bent van deze nieuwe trends en erin meegaat, dan bent u al een heel eind op weg om uw horecazaak ook dit jaar succesvol uit te baten.

Redenen waarom goede voornemens vrijwel altijd falen
02/01/2019 Algemeen

Redenen waarom goede voornemens vrijwel altijd falen

Heeft u ook goede voornemens voor 2019? Bij het begin van een nieuw jaar zijn heel wat mensen vast van plan om alles anders aan te pakken. Sommigen zijn ervan overtuigd dat ze het komende jaar gezonder en fitter door het leven zullen gaan. Anderen houden het bij wat meer genieten. Goede voornemens maken is dan ook een heel persoonlijke zaak.

Goede voornemens leveren een bewijs dat u toekomstgericht denkt en dat u ook bereid bent om te werken om uw doelstellingen te bereiken. Heel positief dus al die goede voornemens! Helaas hoort er bij goede voornemens ook een grote MAAR! Wist u dat slechts 8% van alle mensen die bepaalde doelstellingen voor een nieuw jaar opstellen, die daadwerkelijk ook bereiken? Als u dus van uw wekelijkse rondje rennen en uw slaatjes als lunch in februari al genoeg heeft, dan bent u heus niet de enige... Maar waarom falen zoveel goede voornemens?

Horecamanagement gebaseerd op feiten
31/12/2018 Horeca Management

Horecamanagement gebaseerd op feiten

Zowel voor startende horecaondernemers als ervaren horeca-uitbaters is het belangrijk een beleid te voeren dat gebaseerd is op concrete gegevens. Beginnende horecaondernemers zijn zich hier soms vaker van bewust dan uitbaters die al een tijdje meedraaien in het vak. Een beginnende horecaondernemer zal alle feiten op een rijtje zetten om deze informatie te gebruiken om hun horecazaak zo goed mogelijk uit te baten. Ervaren horeca-uitbaters laten zich soms wat vaker leiden door hun intuïtie en ervaringen uit het verleden. Toch is het ook voor deze ondernemers belangrijk om een beleid te voeren dat gebaseerd is op feiten. Zo komt u immers te weten hoe uw zaak er precies voorstaat en welke stappen u moet ondernemen of welke veranderingen u moet doorvoeren om uw doelstellingen te bereiken.