+32 475 49 29 53

Blog

Hoe gaan we weer open?
01/06/2020 Algemeen

Hoe gaan we weer open?

Mogelijk kunnen sommige horecazaken op 8 juni hun deuren weer openen. De horecasector, de overheid en de experten bereikten al een akkoord onder welke voorwaarden dit zou kunnen gebeuren. Of het inderdaad de magische datum van 8 juni wordt, weten we over enkele dagen zeker, maar algemeen wordt ervan uitgegaan dat dit het geval zal zijn. Wat wel vaststaat is dat een horecabezoek er voor klanten heel anders zal uitzien dan voor de 13de maart van dit jaar en dat horecaondernemers zich aan bepaalde regels moeten houden.

Horeca na CORONA
25/05/2020 Horeca Management

Horeca na CORONA

Het zal nog wel eventjes duren voor de hele Coronacrisis voorbij is...Er gaan zelfs stemmen op dat we met het virus zullen moeten leren leven en dat het leven nooit meer zal worden zoals voorheen. Een vrij negatieve stelling... Persoonlijk denk ik echter (en hoop ik vooral) dat het niet zo’n vaart zal lopen. Ondanks de heel negatieve impact dat het Coronavirus de voorbije maanden heeft gehad op de horeca blijf ik positief denken en blijf ik actie ondernemen om horecazaken er weer bovenop te helpen. Deze situatie kan immers niet blijven duren!

Opiniestuk: wat als ministers een horecazaak hadden?
18/05/2020 Algemeen

Opiniestuk: wat als ministers een horecazaak hadden?

Wat de heropening van de horecazaken in ons land betreft blijft het koffiedik kijken. Zal de vooropgestelde datum van 8 juni gehandhaafd blijven? We hopen het allemaal, niet alleen de horeca-uitbaters, maar net zo goed iedereen die rechtstreeks en onrechtstreeks zijn boterham verdient met de horeca én uiteraard de consument. Hoewel voorzichtigheid nog altijd geboden is en de meeste mensen zich hier heel goed bewust van zijn, valt het vrijwel iedereen steeds zwaarder om sociale contacten te beperken.
Voorzichtige positieve wendingen
11/05/2020 Algemeen

Voorzichtige positieve wendingen

In Nederland is de kogel door de kerk: op 1 juni mogen in Nederland zowel de restaurants, de cafés en de hotels weer hun deuren openen. Hoewel er aan de heropening van de horecazaken strenge voorwaarden werden verbonden qua afstand houden en hygiëne is dit uiteraard goed nieuws! Laat ons hopen dat ook de Belgische regering zich nog steeds aan het voornemen houdt om de maatregelen wat betreft de horecazaken op 8 juni te versoepelen. Wat de maatregelen in Nederland zijn zet ik alvast graag even voor u op een rijtje. Misschien kunt u zich hiermee al wat voorbereiden indien de Belgische overheid op 8 juni het licht op groen zet voor de Belgische horecazaken.

Hoe u voorbereiden op een heropening na Corona?
04/05/2020 Horeca Management

Hoe u voorbereiden op een heropening na Corona?

Het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens door COVID-19 lijkt af te nemen. Een goede zaak, maar toch wijzen experts er ons op dat het einde van deze crisis nog lang niet in zicht is. Hoewel de overheid een exitstrategie heeft vastgelegd en hiermee de bewegingsvrijheid van de burgers wat uitgebreid heeft, moet men toch nog alert blijven. En deze alertheid zal ongetwijfeld nog wel een tijdje moeten aangehouden worden. 

Pas over een goede maand – ten vroegste op 8 juni – zouden restaurants weer hun deuren kunnen openen. Hou er wel rekening mee dat dit onder voorbehoud is en dat als dit daadwerkelijk gebeurt, er heel wat voorwaarden zullen aan verbonden zijn. Wat deze zullen zijn is nog niet helemaal duidelijk. Waar we wel al vanuit kunnen gaan is dat er strengere maatregelen van kracht zullen zijn qua hygiëne en ‘social distancing’. En daar kunt u zich als horeca-uitbater nu al op voorbereiden.

Laat u de loodgieter schilderen? Waarom laat u dan de beenhouwer koken?
27/04/2020 Horeca Management

Laat u de loodgieter schilderen? Waarom laat u dan de beenhouwer koken?

Op 24 april versoepelde de Nationale Veiligheidsraad enkele maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Voor de maand mei zit een heropening van de horecazaken er jammer genoeg nog niet in. Deze zouden pas in de derde fase kunnen opengaan en dat zou pas ten vroegste vanaf 8 juni zijn. De voorlopige plannen zijn om eerst de restaurants te openen, daarna zouden eventueel cafés en bars in aanmerking komen. Laat ons hopen, maar hierbij wil ik meteen ook opmerken dat dit lang nog niet zeker is. Daarom is het belangrijk om nu actie te ondernemen om toch nog wat inkomsten te kunnen generen.

Moederdag in Coronatijden
20/04/2020 Verkoop

Moederdag in Coronatijden

Door de maatregelen om de besmettingen van het COVID-19 virus tegen te gaan zal Moederdag dit jaar anders gevierd worden dan alle voorgaande jaren. Samenkomen met de hele familie om moeders in de bloemetjes te zetten zal er helaas niet inzitten. Heel wat kinderen en vaders zullen een andere manier moeten vinden om moeders te laten weten dat ze aan hen denken. 

Heeft u als horeca-uitbater hier al eens over nagedacht? Er zijn immers tal van mogelijkheden om er als horeca-uitbater voor te zorgen dat moeders toch van deze dag kunnen genieten. Ik geef u hierbij graag wat inspiratie!

Besloten Facebookgroep: Horeca na CORONA
13/04/2020 Horeca Management

Besloten Facebookgroep: Horeca na CORONA

Voor heel wat horecaondernemers zijn het zware tijden. Hoewel de overheid allerhande maatregelen heeft genomen om de financiële impact van de lockdown voor de horecazaken wat draaglijker te maken, hebben de meeste horeca-uitbaters het bijzonder moeilijk.

Het financiële aspect is één zaak, maar ook de onzekerheid over wat de toekomst brengt weegt bij heel wat uitbaters zwaar door. Van een versoepeling van de maatregelen om besmettingen van het Coronavirus tegen te gaan is jammer genoeg nog lang geen sprake en dat maakt de situatie extra moeilijk.

Werkt u pro-actief of re-actief in Coronatijden?
06/04/2020 Algemeen

Werkt u pro-actief of re-actief in Coronatijden?

Ieder nadeel heeft zijn voordeel is een gekende uitspraak van een groot voetballer. Hoe gaat u om met de situatie in Coronatijden? Is uw plan B klaar? Pro-actieve ondernemers bekijken in deze tijden hun zaak vanop een afstand en maken een SWOT-analyse (toegegeven is het momenteel nog koffiedik kijken) maar we kunnen alvast een balans opmaken van de voorbije periode en het post-Coronatijdperk.
Coronacrisis: blijf vooral niet bij de pakken zitten
30/03/2020 Horeca Management

Coronacrisis: blijf vooral niet bij de pakken zitten

Hoewel het einde van de Coronacrisis nog lang niet in zicht is, wordt er door de overheid al een scenario opgesteld voor wanneer de maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, versoepeld zullen worden.

Een van de eerste maatregelen was het sluiten van alle horecazaken vanaf 13 maart. Als de maatregelen versoepeld zouden worden, dan wordt er nagedacht over eerst de scholen weer te openen, daarna het thuiswerk af te bouwen en pas als laatste horecazaken de toestemming geven om hun deuren weer te openen. Als horecaondernemer zult u het niet graag horen: als eerste uw horecazaak sluiten en pas als laatste weer uw zaak openen...