Blog

Creatieve ideeën tijdens Corona
13/07/2020 Algemeen

Creatieve ideeën tijdens Corona

In de horeca is het dragen van een mondmasker niet verplicht voor de klanten – uiteraard want een drankje of een maaltijd nuttigen met een mondmaskers is vrij moeilijk. Uw medewerkers zijn wel verplicht om een mondmasker te dragen. De overheid heeft tal van maatregelen opgelegd om een horecabezoek in alle veiligheid te laten verlopen. Deze verplichte maatregelen moet u natuurlijk naleven en zowel u, uw klanten en uw medewerkers zullen deze hoogstwaarschijnlijk al kennen.

Om uw klanten een groter gevoel van veiligheid te laten ervaren kunt u echter nog meer doen dan de regels van de overheid na te leven. Hierbij graag enkele tips.

3 sleutelwoorden in Coronatijden
07/07/2020 Horeca Management

3 sleutelwoorden in Coronatijden

In volle Coronacrisis was ervoor zorgen dat uw horecazaak niet failliet ging waarschijnlijk – naast gezond blijven uiteraard - het belangrijkste wat u bezighield. Als uw horecazaak de lockdown-periode inderdaad heeft overleefd, dan staat u vandaag voor een nieuwe uitdaging. Zelfs als de regering beslist de maatregelen nog te versoepelen, dan zal het waarschijnlijk toch nog een hele tijd duren vooraleer u helemaal kunt terugkeren naar hoe het voor de uitbraak van COVID-19 was. Sommigen beweren zelfs dat het nooit helemaal weer zal worden zoals het voor Corona was. Een behoorlijk negatieve stelling...

Ik ben de laatste om te ontkennen dat de horeca een moeilijke periode heeft doorgemaakt en dat de zaken nog niet draaien zoals voorheen. Besef echter wel dat er altijd een mogelijkheid bestaat om weer rechtop te staan en uw horecazaak meer dan ooit te laten bloeien. Hiervoor zal u echter wel voor uitdagingen komen te staan waarbij 3 sleutelwoorden belangrijk zullen zijn.

Meer klanten nodig? Enkele tips
29/06/2020 Verkoop

Meer klanten nodig? Enkele tips

Een van de sectoren die het zwaarst te lijden hebben gehad onder de Coronacrisis is ongetwijfeld de horeca. Een sluiting van om en bij de drie maanden is niet niks... Gelukkig mochten cafés en restaurants vanaf 8 juni hun deuren weer open, met - uiteraard - de nodige veiligheidsmaatregelen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Hoewel de opkomst voor de meeste horecazaken vrij goed is, blijven we voor een bijzondere uitdaging staan: we moeten een evenwicht vinden tussen de gezondheidsmaatregelen en een uitstekende dienstverlening.

Hoe het beste omgaan met de anderhalve meter-regel?
22/06/2020 Algemeen

Hoe het beste omgaan met de anderhalve meter-regel?

Uit een rondvraag van Horeca Vlaanderen blijkt dat de meeste horeca-uitbaters tot nu toe best wel tevreden zijn over de heropstart. Heel wat horecaondernemers vreesden ervoor dat klanten hun horecazaak niet zouden bezoeken omwille van de angst op eventuele besmettingen. Maar niets was minder waar. Blijkbaar ervaarden mensen het als een groot gemis om niet de mogelijkheid te hebben een horecazaak te bezoeken en de gemiddelde Belg was maar al te blij dat hij weer op restaurant of op café kon. Toch blijft het voor heel wat horecazaken financieel moeilijk. Een belangrijke reden hiervoor is de social distancing.

Aanvullende steunmaatregelen
15/06/2020

Aanvullende steunmaatregelen

Voor zelfstandige ondernemers die hun activiteit verplicht hebben moeten sluiten – zoals onder meer horecazaken – besliste de overheid eerder al dat deze recht hebben op een financiële tegemoetkoming voor de maanden maart, april, mei en juni. Een aantal aanvullende steunmaatregelen op een rij.

Een nieuwe start
07/06/2020 Algemeen

Een nieuwe start

De kogel is eindelijk door de kerk: de overheid heeft het licht op groen gezet om op 8 juni de Belgische cafés en restaurants onder bepaalde voorwaarden weer te openen. Ik zet ze hier voor u graag nog eens op een rijtje zodat u zich optimaal kunt voorbereiden op een heropening.
Hoe gaan we weer open?
01/06/2020 Algemeen

Hoe gaan we weer open?

Mogelijk kunnen sommige horecazaken op 8 juni hun deuren weer openen. De horecasector, de overheid en de experten bereikten al een akkoord onder welke voorwaarden dit zou kunnen gebeuren. Of het inderdaad de magische datum van 8 juni wordt, weten we over enkele dagen zeker, maar algemeen wordt ervan uitgegaan dat dit het geval zal zijn. Wat wel vaststaat is dat een horecabezoek er voor klanten heel anders zal uitzien dan voor de 13de maart van dit jaar en dat horecaondernemers zich aan bepaalde regels moeten houden.

Horeca na CORONA
25/05/2020 Horeca Management

Horeca na CORONA

Het zal nog wel eventjes duren voor de hele Coronacrisis voorbij is...Er gaan zelfs stemmen op dat we met het virus zullen moeten leren leven en dat het leven nooit meer zal worden zoals voorheen. Een vrij negatieve stelling... Persoonlijk denk ik echter (en hoop ik vooral) dat het niet zo’n vaart zal lopen. Ondanks de heel negatieve impact dat het Coronavirus de voorbije maanden heeft gehad op de horeca blijf ik positief denken en blijf ik actie ondernemen om horecazaken er weer bovenop te helpen. Deze situatie kan immers niet blijven duren!

Opiniestuk: wat als ministers een horecazaak hadden?
18/05/2020 Algemeen

Opiniestuk: wat als ministers een horecazaak hadden?

Wat de heropening van de horecazaken in ons land betreft blijft het koffiedik kijken. Zal de vooropgestelde datum van 8 juni gehandhaafd blijven? We hopen het allemaal, niet alleen de horeca-uitbaters, maar net zo goed iedereen die rechtstreeks en onrechtstreeks zijn boterham verdient met de horeca én uiteraard de consument. Hoewel voorzichtigheid nog altijd geboden is en de meeste mensen zich hier heel goed bewust van zijn, valt het vrijwel iedereen steeds zwaarder om sociale contacten te beperken.
Voorzichtige positieve wendingen
11/05/2020 Algemeen

Voorzichtige positieve wendingen

In Nederland is de kogel door de kerk: op 1 juni mogen in Nederland zowel de restaurants, de cafés en de hotels weer hun deuren openen. Hoewel er aan de heropening van de horecazaken strenge voorwaarden werden verbonden qua afstand houden en hygiëne is dit uiteraard goed nieuws! Laat ons hopen dat ook de Belgische regering zich nog steeds aan het voornemen houdt om de maatregelen wat betreft de horecazaken op 8 juni te versoepelen. Wat de maatregelen in Nederland zijn zet ik alvast graag even voor u op een rijtje. Misschien kunt u zich hiermee al wat voorbereiden indien de Belgische overheid op 8 juni het licht op groen zet voor de Belgische horecazaken.