Blog

Hoe zit het nu precies met de regels voor logiesverstrekkende bedrijven?
21/12/2020 Algemeen

Hoe zit het nu precies met de regels voor logiesverstrekkende bedrijven?

Nederland ging enkele weken geleden in gedeeltelijk lockdown tot en met 19 januari 2021. Hotels blijven er open om te overnachten, maar de meeste winkels zijn er dicht. Omdat in België de niet-essentiële winkels wel weer open zijn zakken heel wat Nederlanders naar België. Vaak betekent dit ook dat ze er meteen een weekendje van maken en dat ze een of meerdere nachten in België blijven overnachten. Mag dit?

Ga dit eindejaar mee met de digitale trends
14/12/2020 Algemeen

Ga dit eindejaar mee met de digitale trends

Voor u als horecaondernemer zag u uw omzet al dalen (of zelfs helemaal stilvallen) en nu blijkt dat feestvierders in beperkte kring feest zullen moeten vieren, zullen grote bestellingen er waarschijnlijk niet inzitten. De hoogste tijd dus om andere manieren te vinden om ervoor te zorgen dat de feestdagen van 2020 niet helemaal verloren gaan.

Tips om uw tijd nuttig te besteden
30/11/2020 Algemeen

Tips om uw tijd nuttig te besteden

Op vrijdag 27 november kwam het Overlegcomité weer samen om eventuele versoepelingen van de maatregelen voor de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, te bespreken. 60.000 horecaondernemers en 140.000 personeelsleden uit de horeca zaten in spanning te wachten wat het Overlegcomité zou beslissen voor de horeca. Maar ... we zijn er niet bij...
Wat met de feestdagen in 2020?
09/11/2020 Algemeen

Wat met de feestdagen in 2020?

Door de nieuwe maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan moet uw horecazaak al zeker tot 13 december de deuren gesloten houden. Wat daarna zal komen blijft voorlopig een groot vraagteken. Een bijzonder moeilijke periode nu de feestdagen op komst zijn...
Overzicht nieuwe maatregelen en steunpakketten
19/10/2020 Algemeen

Overzicht nieuwe maatregelen en steunpakketten

Ondanks de inspanningen van de horeca om de besmettingen van het Coronavirus tegen te gaan is het weer zover: vanaf maandag 19 oktober 2020 moeten alle restaurants en cafés weer sluiten voor een periode van een maand. Een overzicht van de nieuwe maatregelen en steunpakketten.

Hoe positief en creatief blijven met nieuwe coronamaatregelen?
12/10/2020 Algemeen

Hoe positief en creatief blijven met nieuwe coronamaatregelen?

Al een tijdje voel ik mij als de dirigent van het orkest op de Titanic. Ik probeer het positivisme erin te houden, maar in deze tijden is het niet makkelijk. En de nieuwe maatregelen hebben dit gevoel nog maar eens versterkt. De horeca probeert het hoofd boven water te houden, maar makkelijk is het zeker niet.

Horeca Business Planner 2021: de perfecte hulp bij timemanagement en planning
05/10/2020 Algemeen

Horeca Business Planner 2021: de perfecte hulp bij timemanagement en planning

Als horecaondernemer hebt u vaak heel veel op uw bord. U moet ervoor zorgen dat uw horecazaak goed draait, dat uw financiële toestand stabiel is en dat u uw doelstellingen kunt bereiken. Ook een goede teamspirit is belangrijk dus moet u op een efficiënte manier uw team leiden. Daarnaast moet u ook uw klanten tevreden houden en ... hopelijk nog wat tijd vinden voor uzelf.

Kindvriendelijk zijn in tijden van corona
31/08/2020 Algemeen

Kindvriendelijk zijn in tijden van corona

Het naleven van voorzorgsmaatregelen om het coronavirus tegen te gaan in de horeca zijn voor gezinnen een must! Enkele tips om tegemoet te komen aan de eisen van de ouders omtrent veiligheid.

Hulp nodig tijdens deze moeilijke tijden? Adviesgesprek mogelijk!
10/08/2020 Algemeen

Hulp nodig tijdens deze moeilijke tijden? Adviesgesprek mogelijk!

Hoe moeilijk de omstandigheden voor horecaondernemers op dit ogenblik ook zijn, ik geef u de raad nooit de moed te verliezen. Heeft u daarbij hulp nodig?

De stem van de gemiddelde horecabezoeker
03/08/2020 Algemeen

De stem van de gemiddelde horecabezoeker

Enkele dagen geleden kwam de Nationale Veiligheidsraad weer samen om nog maar eens nieuwe en strengere veiligheidsmaatregelen op te leggen. En uiteraard bleef de horeca niet gespaard.