Blog

Hulp nodig tijdens deze moeilijke tijden? Adviesgesprek mogelijk!
10/08/2020 Algemeen

Hulp nodig tijdens deze moeilijke tijden? Adviesgesprek mogelijk!

Hoe moeilijk de omstandigheden voor horecaondernemers op dit ogenblik ook zijn, ik geef u de raad nooit de moed te verliezen. Heeft u daarbij hulp nodig?

De stem van de gemiddelde horecabezoeker
03/08/2020 Algemeen

De stem van de gemiddelde horecabezoeker

Enkele dagen geleden kwam de Nationale Veiligheidsraad weer samen om nog maar eens nieuwe en strengere veiligheidsmaatregelen op te leggen. En uiteraard bleef de horeca niet gespaard.
Creatieve ideeën tijdens Corona
13/07/2020 Algemeen

Creatieve ideeën tijdens Corona

Om uw klanten een groter gevoel van veiligheid te laten ervaren kunt u echter nog meer doen dan de regels van de overheid na te leven. Hierbij graag enkele tips.

Hoe het beste omgaan met de anderhalve meter-regel?
22/06/2020 Algemeen

Hoe het beste omgaan met de anderhalve meter-regel?

Uit een rondvraag van Horeca Vlaanderen blijkt dat de meeste horeca-uitbaters tot nu toe best wel tevreden zijn over de heropstart. Heel wat horecaondernemers vreesden ervoor dat klanten hun horecazaak niet zouden bezoeken omwille van de angst op eventuele besmettingen. Maar niets was minder waar. Blijkbaar ervaarden mensen het als een groot gemis om niet de mogelijkheid te hebben een horecazaak te bezoeken en de gemiddelde Belg was maar al te blij dat hij weer op restaurant of op café kon. Toch blijft het voor heel wat horecazaken financieel moeilijk. Een belangrijke reden hiervoor is de social distancing.

Een nieuwe start
07/06/2020 Algemeen

Een nieuwe start

De kogel is eindelijk door de kerk: de overheid heeft het licht op groen gezet om op 8 juni de Belgische cafés en restaurants onder bepaalde voorwaarden weer te openen. Ik zet ze hier voor u graag nog eens op een rijtje zodat u zich optimaal kunt voorbereiden op een heropening.
Hoe gaan we weer open?
01/06/2020 Algemeen

Hoe gaan we weer open?

Mogelijk kunnen sommige horecazaken op 8 juni hun deuren weer openen. De horecasector, de overheid en de experten bereikten al een akkoord onder welke voorwaarden dit zou kunnen gebeuren. Of het inderdaad de magische datum van 8 juni wordt, weten we over enkele dagen zeker, maar algemeen wordt ervan uitgegaan dat dit het geval zal zijn. Wat wel vaststaat is dat een horecabezoek er voor klanten heel anders zal uitzien dan voor de 13de maart van dit jaar en dat horecaondernemers zich aan bepaalde regels moeten houden.

Opiniestuk: wat als ministers een horecazaak hadden?
18/05/2020 Algemeen

Opiniestuk: wat als ministers een horecazaak hadden?

Wat de heropening van de horecazaken in ons land betreft blijft het koffiedik kijken. Zal de vooropgestelde datum van 8 juni gehandhaafd blijven? We hopen het allemaal, niet alleen de horeca-uitbaters, maar net zo goed iedereen die rechtstreeks en onrechtstreeks zijn boterham verdient met de horeca én uiteraard de consument. Hoewel voorzichtigheid nog altijd geboden is en de meeste mensen zich hier heel goed bewust van zijn, valt het vrijwel iedereen steeds zwaarder om sociale contacten te beperken.
Voorzichtige positieve wendingen
11/05/2020 Algemeen

Voorzichtige positieve wendingen

In Nederland is de kogel door de kerk: op 1 juni mogen in Nederland zowel de restaurants, de cafés en de hotels weer hun deuren openen. Hoewel er aan de heropening van de horecazaken strenge voorwaarden werden verbonden qua afstand houden en hygiëne is dit uiteraard goed nieuws! Laat ons hopen dat ook de Belgische regering zich nog steeds aan het voornemen houdt om de maatregelen wat betreft de horecazaken op 8 juni te versoepelen. Wat de maatregelen in Nederland zijn zet ik alvast graag even voor u op een rijtje. Misschien kunt u zich hiermee al wat voorbereiden indien de Belgische overheid op 8 juni het licht op groen zet voor de Belgische horecazaken.

Werkt u pro-actief of re-actief in Coronatijden?
06/04/2020 Algemeen

Werkt u pro-actief of re-actief in Coronatijden?

Ieder nadeel heeft zijn voordeel is een gekende uitspraak van een groot voetballer. Hoe gaat u om met de situatie in Coronatijden? Is uw plan B klaar? Pro-actieve ondernemers bekijken in deze tijden hun zaak vanop een afstand en maken een SWOT-analyse (toegegeven is het momenteel nog koffiedik kijken) maar we kunnen alvast een balans opmaken van de voorbije periode en het post-Coronatijdperk.
Corona-maatregelen in de horeca
09/03/2020 Algemeen

Corona-maatregelen in de horeca

Enkele weken geleden brak het coronavirus uit in China. Ondertussen zijn er al wereldwijd verschillende besmettingen en is het virus ook tot in België doorgedrongen. Hoewel de hele wereld in de ban is van dit virus, heerst er eigenlijk niet zoveel duidelijkheid over. Het is een virus dat makkelijk wordt overgedragen, zowel door personen die al symptomen vertonen als door besmette personen die nog geen symptomen hebben. De symptomen van het coronavirus kan men vergelijken met deze van de griep: hoesten, ademhalingsproblemen, een algemeen ziek gevoel en koorts. Hoewel deze ziekte slechts in bepaalde gevallen gevaarlijk is, bestaat er onder de bevolking toch heel wat ongerustheid. Laat ons vooral onthouden dat paniek gevaarlijker is dan het virus zelf. Toch zult u als horeca-uitbater ongetwijfeld de vraag krijgen welke maatregelen uw zaak neemt om besmettingen te voorkomen.