+32 475 49 29 53

Blog

Het perfecte terras voor het zomerseizoen
25/03/2019 Algemeen

Het perfecte terras voor het zomerseizoen

Enkele dagen geleden begon de astronomische lente. De eerste dag van de lente staat de zon bij ons loodrecht op de evenaar. De hoogste tijd dus om ook uw horecazaak in loodrechte lijn het lente- en zomerseizoen in te sturen. En hoe kunt u dit beter doen dan uw terras voor te bereiden. Hopelijk heeft u al de nodige vergunningen aangevraagd en heeft u goedkeuring gekregen om uw terras te plaatsen. Heeft u dit nog niet gedaan, ga hier dan meteen mee van start zodat u de eerste terrasbezoekers met open armen kunt verwelkomen. Denk ook al aan alle praktische zaken met betrekking tot de inrichting van uw terras. U wilt immers niet alleen dat klanten uw terras komen bezoeken, maar u wilt hen ook laten genieten zodat ze er zo lang mogelijk vertoeven.
Gezond uw horecazaak runnen
25/02/2019 Algemeen

Gezond uw horecazaak runnen

Een dag heeft maar 24 uren en van de uren die u wakker bent, brengt u als horeca-uitbater hoogstwaarschijnlijk meer tijd door op de zaak dan thuis. Om gelukkig door het leven te gaan is het dan ook belangrijk dat u hierin voldoening vindt. U bent tevreden als uw zaak goed draait, maar laat dit vooral niet ten koste gaan van uzelf. Gezonde gewoontes zijn essentieel om u goed te voelen en uw zaak op een doeltreffende manier te runnen.

Redenen waarom goede voornemens vrijwel altijd falen
02/01/2019 Algemeen

Redenen waarom goede voornemens vrijwel altijd falen

Heeft u ook goede voornemens voor 2019? Bij het begin van een nieuw jaar zijn heel wat mensen vast van plan om alles anders aan te pakken. Sommigen zijn ervan overtuigd dat ze het komende jaar gezonder en fitter door het leven zullen gaan. Anderen houden het bij wat meer genieten. Goede voornemens maken is dan ook een heel persoonlijke zaak.

Goede voornemens leveren een bewijs dat u toekomstgericht denkt en dat u ook bereid bent om te werken om uw doelstellingen te bereiken. Heel positief dus al die goede voornemens! Helaas hoort er bij goede voornemens ook een grote MAAR! Wist u dat slechts 8% van alle mensen die bepaalde doelstellingen voor een nieuw jaar opstellen, die daadwerkelijk ook bereiken? Als u dus van uw wekelijkse rondje rennen en uw slaatjes als lunch in februari al genoeg heeft, dan bent u heus niet de enige... Maar waarom falen zoveel goede voornemens?

Wat vinden uw klanten vreselijk?
17/12/2018 Algemeen

Wat vinden uw klanten vreselijk?

Mensen bezoeken omwille van verschillende redenen een horecazaak: een etentje onder vrienden, een drankje na het werk met collega’s, een romantisch avondje uit of gewoon om een praatje te maken aan de bar onder het genot van een frisse pint.

Wat ook de redenen zijn waarom mensen een horecazaak bezoeken, vast staat dat ze een optimale dienstverlening verwachten. Als horecaondernemer doet u ongetwijfeld uw best om uw klanten te geven wat ze verlangen en verlangt u van uw medewerkers hetzelfde. Maar hoe goed u of uw medewerkers het ook voor hebben met de klanten, toch zijn er een aantal zaken waar klanten zich behoorlijk kunnen aan ergeren.

De overname van een horecazaak: waar moet u rekening mee houden?
22/10/2018 Algemeen

De overname van een horecazaak: waar moet u rekening mee houden?

U speelt al langer met het idee om een horecazaak over te nemen en na het bezoeken van heel wat panden, hebt u eindelijk uw droomzaak gevonden. U zit boordevol ideeën over de inrichting van uw toekomstige zaak en uw visie over wat u uw klanten wil aanbieden heeft vaste vorm gekregen. Vol enthousiasme bent u dan ook van plan het beste van uzelf te geven om van uw etablissement een gerenommeerde zaak te maken en tot het uiterste te gaan om uw klanten tevreden te stellen. Kortom, u ziet uw droom werkelijkheid worden. Bij een overname van een horecazaak moet u echter ook met tal van administratieve zaken rekening houden.
Draaiboek voor een optimale dienstverlening
13/08/2018 Algemeen

Draaiboek voor een optimale dienstverlening

Elke gast die u over de vloer krijgt is anders. Wat gasten wel gemeen hebben is dat ze op zoek zijn naar een bepaalde ervaring. Of het nu gaat om een verblijf, het nuttigen van een maaltijd of een drankje, gasten willen op een gastvrije manier ontvangen en bediend worden.

Voor u als horeca-uitbater is het dan ook belangrijk om de gastvrijheid die de klanten zoeken op de juiste manier te geven. Niet alleen elke gast, maar ook elke situatie is anders. Toch bestaat er een uniforme aanpak om de klanten dat belangrijke gevoel van gastvrijheid te geven. Zie het als een draaiboek waarbij elke stap even belangrijk is.

Het horecaconcept onder de loep
30/07/2018 Algemeen

Het horecaconcept onder de loep

Een horecazaak opstarten doet u niet onbezonnen. In mijn vorige artikels haalde ik al het belang aan van op een doordachte manier uw dromen werkelijkheid te laten worden. Een heel belangrijk aspect hierbij is het ontwerpen van uw gehele horecaconcept.

Waarom is een horecaconcept belangrijk?

Laat angst uw dromen niet stukmaken
16/07/2018 Algemeen

Laat angst uw dromen niet stukmaken

U zult het vast wel met me eens zijn: angst is een heel vervelend gevoel. Soms kan men angst niet helemaal plaatsen en heeft men een algemeen gevoel van onbehagen of ongerustheid. Op andere ogenblikken weet men maar al te goed waar men bang voor is. Paniek is een zo mogelijk nog onaangenamer gevoel: het is een hevige angst die plotseling opkomt en iemand helemaal kan verlammen.
De details van het kleinste kamertje
11/06/2018 Algemeen

De details van het kleinste kamertje

Hygiëne in uw horecazaak is van groot belang. U zorgt er dan ook voor dat er geen etensresten van vorige gasten op de tafels achterblijven, de glazen schitteren, de borden er onberispelijk uitzien en het bestek netjes opgeblonken is. Toch laat niet alleen de netheid van de tafel, het bestek en de zaal een indruk na bij uw gasten, maar ook – en misschien wel vooral – de hygiëne van de toiletten.

Een bezoek aan een vies toilet kan soms een grotere indruk nalaten dan de algemene sfeer van uw zaak. Net daarom is het zo belangrijk om aan de hygiëne van uw sanitaire infrastructuur bijzondere aandacht te besteden. Een comfortabel, schoon en hygiënisch toilet zal gasten imponeren en bijdragen aan een positief beeld van uw horecazaak.

Milieubewuste en kostenbesparende tips
03/06/2018 Algemeen

Milieubewuste en kostenbesparende tips

Dat we ons milieu en onze leefomgeving veel te lang als vanzelfsprekend hebben beschouwd is al lang geen geheim meer; het klimaat is wereldwijd grondig aan het veranderen, natuurlijke grondstoffen worden over-geëxploiteerd en onze leefomgeving wordt zodanig aangetast dat men zich afvraagt hoe men nog gezond kan leven.

U hoort het misschien niet graag: maar wij zijn hier allemaal verantwoordelijk voor. Is het al te laat en is ons milieu helemaal naar de vaantjes? Nee, maar het is wel vijf voor twaalf. En precies daarom is het belangrijk dat we er ons van bewust moeten zijn dat we allemaal ons steentje kunnen bijdragen aan een beter milieu.