Blog

Overzicht nieuwe maatregelen en steunpakketten
19/10/2020 Algemeen

Overzicht nieuwe maatregelen en steunpakketten

Ondanks de inspanningen van de horeca om de besmettingen van het Coronavirus tegen te gaan is het weer zover: vanaf maandag 19 oktober 2020 moeten alle restaurants en cafés weer sluiten voor een periode van een maand. Een overzicht van de nieuwe maatregelen en steunpakketten.

Hoe positief en creatief blijven met nieuwe coronamaatregelen?
12/10/2020 Algemeen

Hoe positief en creatief blijven met nieuwe coronamaatregelen?

Al een tijdje voel ik mij als de dirigent van het orkest op de Titanic. Ik probeer het positivisme erin te houden, maar in deze tijden is het niet makkelijk. En de nieuwe maatregelen hebben dit gevoel nog maar eens versterkt. De horeca probeert het hoofd boven water te houden, maar makkelijk is het zeker niet.

Horecaplanner 2021: de perfecte hulp bij timemanagement en planning
05/10/2020 Algemeen

Horecaplanner 2021: de perfecte hulp bij timemanagement en planning

Als horecaondernemer hebt u vaak heel veel op uw bord. U moet ervoor zorgen dat uw horecazaak goed draait, dat uw financiële toestand stabiel is en dat u uw doelstellingen kunt bereiken. Ook een goede teamspirit is belangrijk dus moet u op een efficiënte manier uw team leiden. Daarnaast moet u ook uw klanten tevreden houden en ... hopelijk nog wat tijd vinden voor uzelf.

Kindvriendelijk zijn in tijden van corona
31/08/2020 Algemeen

Kindvriendelijk zijn in tijden van corona

Het naleven van voorzorgsmaatregelen om het coronavirus tegen te gaan in de horeca zijn voor gezinnen een must! Enkele tips om tegemoet te komen aan de eisen van de ouders omtrent veiligheid.

Hulp nodig tijdens deze moeilijke tijden? Adviesgesprek mogelijk!
10/08/2020 Algemeen

Hulp nodig tijdens deze moeilijke tijden? Adviesgesprek mogelijk!

Hoe moeilijk de omstandigheden voor horecaondernemers op dit ogenblik ook zijn, ik geef u de raad nooit de moed te verliezen. Heeft u daarbij hulp nodig?

De stem van de gemiddelde horecabezoeker
03/08/2020 Algemeen

De stem van de gemiddelde horecabezoeker

Enkele dagen geleden kwam de Nationale Veiligheidsraad weer samen om nog maar eens nieuwe en strengere veiligheidsmaatregelen op te leggen. En uiteraard bleef de horeca niet gespaard.
Creatieve ideeën tijdens Corona
13/07/2020 Algemeen

Creatieve ideeën tijdens Corona

Om uw klanten een groter gevoel van veiligheid te laten ervaren kunt u echter nog meer doen dan de regels van de overheid na te leven. Hierbij graag enkele tips.

Hoe het beste omgaan met de anderhalve meter-regel?
22/06/2020 Algemeen

Hoe het beste omgaan met de anderhalve meter-regel?

Uit een rondvraag van Horeca Vlaanderen blijkt dat de meeste horeca-uitbaters tot nu toe best wel tevreden zijn over de heropstart. Heel wat horecaondernemers vreesden ervoor dat klanten hun horecazaak niet zouden bezoeken omwille van de angst op eventuele besmettingen. Maar niets was minder waar. Blijkbaar ervaarden mensen het als een groot gemis om niet de mogelijkheid te hebben een horecazaak te bezoeken en de gemiddelde Belg was maar al te blij dat hij weer op restaurant of op café kon. Toch blijft het voor heel wat horecazaken financieel moeilijk. Een belangrijke reden hiervoor is de social distancing.

Een nieuwe start
07/06/2020 Algemeen

Een nieuwe start

De kogel is eindelijk door de kerk: de overheid heeft het licht op groen gezet om op 8 juni de Belgische cafés en restaurants onder bepaalde voorwaarden weer te openen. Ik zet ze hier voor u graag nog eens op een rijtje zodat u zich optimaal kunt voorbereiden op een heropening.
Hoe gaan we weer open?
01/06/2020 Algemeen

Hoe gaan we weer open?

Mogelijk kunnen sommige horecazaken op 8 juni hun deuren weer openen. De horecasector, de overheid en de experten bereikten al een akkoord onder welke voorwaarden dit zou kunnen gebeuren. Of het inderdaad de magische datum van 8 juni wordt, weten we over enkele dagen zeker, maar algemeen wordt ervan uitgegaan dat dit het geval zal zijn. Wat wel vaststaat is dat een horecabezoek er voor klanten heel anders zal uitzien dan voor de 13de maart van dit jaar en dat horecaondernemers zich aan bepaalde regels moeten houden.