+32 475 49 29 53

Blog

Leider of lijder van uw horecazaak?
03/12/2018 Bedrijfsstructuur

Leider of lijder van uw horecazaak?

Aan het hoofd staan van een organisatie is niet altijd even makkelijk. U moet zich profileren als leider, maar tegelijkertijd ook openstaan voor uw medewerkers. U moet op verschillende vlakken het goede voorbeeld geven, maar u kunt ook op bepaalde vlakken een voorbeeld nemen aan uw medewerkers. U moet strikt, maar rechtvaardig zijn en dit kan soms een behoorlijk moeilijke evenwichtsoefening zijn. Om u te helpen dit leiderschap zo goed mogelijk uit te voeren geef ik u graag enkele tips zodat u onder deze taak niet hoeft te lijden.

Klaar voor een bijkomende horecazaak?
05/11/2018 Bedrijfsstructuur

Klaar voor een bijkomende horecazaak?

De zaken gaan goed. Uw horecazaak is populair onder de vaste klanten en u krijgt regelmatig nieuwe klanten over de vloer. Uw sociale mediakanalen worden vaak bezocht en gasten posten er regelmatig foto’s en lovende commentaren. Uw medewerkers zijn tevreden en doen hun job met plezier. U bent gepassioneerd met uw zaak bezig en met het oog op de toekomst overweegt u een bijkomende zaak op te starten met hetzelfde concept. Helemaal niet zo’n slecht idee: ambitie is een goede zaak en men moet het ijzer smeden als het heet is!

Bent u mee met de tijd?
10/09/2018 Bedrijfsstructuur

Bent u mee met de tijd?

Tijden veranderen, dat is een feit. Niets is permanent, dat is altijd zo geweest en dat zal ook altijd zo blijven. Dat is niet alleen in het leven en onze algemene samenleving zo, maar ook de meeste branches veranderen en zijn in volle ontwikkeling.

 
Drie signalen dat het fout dreigt te lopen
06/08/2018 Bedrijfsstructuur

Drie signalen dat het fout dreigt te lopen

Sommige horecaondernemers hebben het gevoel dat ze dagelijks een strijd moeten leveren om te overleven. Merkt u dat u minder volk over de vloer krijgt, dat uw personeelsbezetting vaak wijzigt of dat u te veel kosten krijgt, dan is het de hoogste tijd om actie te ondernemen.
Het ondernemingsplan concreet
25/02/2018 Bedrijfsstructuur

Het ondernemingsplan concreet

In een vorige rubriek zagen we al wat een ondernemingsplan is en waarom het noodzakelijk is dit voor de opstart van een onderneming op te stellen. Als horecaconsultant kan ik u begeleiden bij het opstellen van uw ondernemingsplan. U bent echter de ondernemer en dit ondernemingsplan moet dan ook toegespitst zijn op uw specifieke situatie. Een standaard ondernemingsplan als dusdanig bestaat dus niet.
Het ondernemingsplan: de basis van uw horecazaak
18/02/2018 Bedrijfsstructuur

Het ondernemingsplan: de basis van uw horecazaak

Men hoort vaak de uitspraak ‘ondernemen zit hem in het bloed’. Maar is dit wel zo? Kan iemand zomaar uit het niets een horecazaak opstarten, er op goed geluk voor gaan, succesvol zijn in alles wat hij binnen dit bedrijf onderneemt en dit uitbouwen tot een winstgevende onderneming? Bestaat de mythologische ‘Midas touch’ echt of onderneemt men toch beter concrete en weloverwogen stappen om te bereiken wat men wilt?

Om deze vragen te beantwoorden is het in de eerste plaats belangrijk om even stil te staan bij wat voorafgaat aan de opstart van een eigen onderneming. Een eigen horecazaak opstarten doet men immers niet onbezonnen. Het is een proces dat zich vormt, groeit, zich verder ontwikkelt en uiteindelijk concrete vorm krijgt.

 
Een strategisch plan voor uw horecazaak
30/10/2017 Bedrijfsstructuur

Een strategisch plan voor uw horecazaak

Als horeca uitbater wilt u niet alleen een goed draaiende zaak, maar wilt u ook dat uw zaak binnen x-aantal jaar nog steeds bestaat en, heel belangrijk, dat de rentabiliteit van uw zaak verhoogt.

U mag dan wel gepassioneerd zijn door de horeca, maar uiteindelijk blijft het wel de bedoeling dat u, als horeca uitbater, er uw brood mee verdient. Om dit te bereiken zal u dan ook een bepaalde richting moeten uitgaan en erover nadenken waar u binnen vijf of tien jaar wil staan.
Alles onder controle?
26/06/2017 Bedrijfsstructuur

Alles onder controle?

Hoe houdt een goede horecamanager alles onder controle?

Regelmatig krijg ik van horecaondernemers de vraag hoe ze de zaken zo efficiënt mogelijk kunnen aanpakken. Daarom deze leidraad met verschillende punten waar u als horecaondernemer rekening moet mee houden.
Zes tips voor een Time Managementstrategie in de horeca
16/06/2017 Bedrijfsstructuur

Zes tips voor een Time Managementstrategie in de horeca

We zagen eerder al dat extra tijd creëren niet mogelijk is en dat traditionele to-dolijstjes in de horeca alleen maar voor frustratie zorgen. Toch is het mogelijk zelf een Time Managementstrategie te ontwikkelen. Benieuwd hoe? Lees dan de zes onderstaande tips. 

Een horecazaak opstarten
15/02/2017 Bedrijfsstructuur

Een horecazaak opstarten

Nog nooit waren allerhande kookprogramma’s en programma’s waarin horecazaken opgestart en geëvalueerd worden zo populair in de media. Daar waar pakweg tien jaar geleden grote namen als Wout Bru, Peter Goossens, Sergio Herman, Pierre Wynants enkel bij fervente horecabezoekers bekend waren, kent heel Vlaanderen nu deze koks en hun horecazaken.