Blog

Zes tips voor een Time Managementstrategie in de horeca
07/09/2020 Horeca Management

Zes tips voor een Time Managementstrategie in de horeca

Extra tijd creëren is niet mogelijk en traditionele to-dolijstjes zorgen in de horeca alleen maar voor frustratie. Toch is het mogelijk zelf een Time Managementstrategie te ontwikkelen. Benieuwd hoe? Lees dan de zes onderstaande tips.
Leiderschap tijdens deze crisissituatie
27/07/2020 Horeca Management

Leiderschap tijdens deze crisissituatie

Als horecaondernemer bent u de leider van een heel team en een van uw taken is ervoor zorgen dat uw medewerkers zich goed voelen op de werkvloer, maar ook dat ze toch enig toekomstperspectief hebben. Niet makkelijk in de huidige situatie, maar als manager wordt er toch van u verwacht dat u ook in crisissituaties de leiding neemt zodat uw medewerkers ondanks alles nog steeds positief kunnen blijven.

3 sleutelwoorden in Coronatijden
07/07/2020 Horeca Management

3 sleutelwoorden in Coronatijden

Ik ben de laatste om te ontkennen dat de horeca een moeilijke periode heeft doorgemaakt en dat de zaken nog niet draaien zoals voorheen. Besef echter wel dat er altijd een mogelijkheid bestaat om weer rechtop te staan en uw horecazaak meer dan ooit te laten bloeien. Hiervoor zal u echter wel voor uitdagingen komen te staan waarbij 3 sleutelwoorden belangrijk zullen zijn.

Horeca na CORONA
25/05/2020 Horeca Management

Horeca na CORONA

Het zal nog wel eventjes duren voor de hele Coronacrisis voorbij is...Er gaan zelfs stemmen op dat we met het virus zullen moeten leren leven en dat het leven nooit meer zal worden zoals voorheen. Een vrij negatieve stelling... Persoonlijk denk ik echter (en hoop ik vooral) dat het niet zo’n vaart zal lopen. Ondanks de heel negatieve impact dat het Coronavirus de voorbije maanden heeft gehad op de horeca blijf ik positief denken en blijf ik actie ondernemen om horecazaken er weer bovenop te helpen. Deze situatie kan immers niet blijven duren!

Hoe u voorbereiden op een heropening na Corona?
04/05/2020 Horeca Management

Hoe u voorbereiden op een heropening na Corona?

Het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens door COVID-19 lijkt af te nemen. Een goede zaak, maar toch wijzen experts er ons op dat het einde van deze crisis nog lang niet in zicht is. Hoewel de overheid een exitstrategie heeft vastgelegd en hiermee de bewegingsvrijheid van de burgers wat uitgebreid heeft, moet men toch nog alert blijven. En deze alertheid zal ongetwijfeld nog wel een tijdje moeten aangehouden worden. 

Laat u de loodgieter schilderen? Waarom laat u dan de beenhouwer koken?
27/04/2020 Horeca Management

Laat u de loodgieter schilderen? Waarom laat u dan de beenhouwer koken?

Op 24 april versoepelde de Nationale Veiligheidsraad enkele maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Voor de maand mei zit een heropening van de horecazaken er jammer genoeg nog niet in. Deze zouden pas in de derde fase kunnen opengaan en dat zou pas ten vroegste vanaf 8 juni zijn. De voorlopige plannen zijn om eerst de restaurants te openen, daarna zouden eventueel cafés en bars in aanmerking komen. Laat ons hopen, maar hierbij wil ik meteen ook opmerken dat dit lang nog niet zeker is. Daarom is het belangrijk om nu actie te ondernemen om toch nog wat inkomsten te kunnen generen.

Besloten Facebookgroep: Horeca na CORONA
13/04/2020 Horeca Management

Besloten Facebookgroep: Horeca na CORONA

Voor heel wat horecaondernemers zijn het zware tijden. Hoewel de overheid allerhande maatregelen heeft genomen om de financiële impact van de lockdown voor de horecazaken wat draaglijker te maken, hebben de meeste horeca-uitbaters het bijzonder moeilijk.

Het financiële aspect is één zaak, maar ook de onzekerheid over wat de toekomst brengt weegt bij heel wat uitbaters zwaar door. Van een versoepeling van de maatregelen om besmettingen van het Coronavirus tegen te gaan is jammer genoeg nog lang geen sprake en dat maakt de situatie extra moeilijk.

Coronacrisis: blijf vooral niet bij de pakken zitten
30/03/2020 Horeca Management

Coronacrisis: blijf vooral niet bij de pakken zitten

Hoewel het einde van de Coronacrisis nog lang niet in zicht is, wordt er door de overheid al een scenario opgesteld voor wanneer de maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, versoepeld zullen worden.

Steunmaatregelen voor horecazaken n.a.v. het COVID 19 (Corona) virus
20/03/2020 Horeca Management

Steunmaatregelen voor horecazaken n.a.v. het COVID 19 (Corona) virus

Om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan moesten op 13 maart om middernacht alle horecazaken verplicht sluiten. Hoewel deze maatregelen werden genomen voor het welzijn van de hele Belgische bevolking vreesden heel wat horeca-uitbaters dat dit een financiële aderlating zou betekenen voor hun zaak en uiteraard ook voor alle medewerkers. Op 17 maart werden de maatregelen nog verscherpt en werd er ook besloten dat alle niet-essentiële winkels en handelszaken – met uitzondering van voedingswinkels, apotheken, dierenvoedingswinkels, tankstations en krantenwinkels hun deuren moesten sluiten.

Welke tegemoetkomingen de overheid voorziet voor horecazaken zet ik even graag kort voor u op een rijtje.

Optimaliseer de communicatie met uw medewerkers
27/01/2020 Horeca Management

Optimaliseer de communicatie met uw medewerkers

De meest duidelijke en efficiënte manier van communiceren is de spreektaal. Vandaag de dag bestaan er heel wat andere manieren om te communiceren, denk maar aan de vele apps waarmee we allerhande berichten kunnen versturen. Heel veel van deze kleine en snelle berichtjes zijn bijzonder efficient, vaak heel leuk, maar deze kunnen ook voor heel wat misverstanden zorgen. Toch zijn het niet alleen deze berichtjes die verkeerd kunnen begrepen worden. Ook wanneer we persoonlijke en direct met elkaar communiceren kan de boodschap anders overkomen dan hoe we deze bedoeld hadden.