+32 475 49 29 53

Blog

Belangrijke eigenschappen en vaardigheden van een horecaondernemer
15/04/2019 Horeca Management

Belangrijke eigenschappen en vaardigheden van een horecaondernemer

Als horecaondernemer en zaakvoerder bent u de leider van een team. Met mensen samenwerken is echter niet altijd zo evident. Verschillende mensen hebben verschillende karakters en als leider moet u dan ook over bepaalde eigenschappen en vaardigheden beschikken om uw team op een zodanige manier te leiden en te motiveren zodat iedereen in harmonie kan samenwerken.

De juiste persoonlijkheid om een horecazaak te runnen
08/04/2019 Horeca Management

De juiste persoonlijkheid om een horecazaak te runnen

De horeca is een sector waarin keihard wordt gewerkt. Er worden niet alleen veel uren gedraaid, maar zowel uitbaters als medewerkers moeten continu het beste van zichzelf geven om klanten tevreden te stellen. Deze bezoeken immers een horecazaak om zich te ontspannen en verwachten een perfecte dienstverlening. Dag in dag uit als manager met uw zaak bezig zijn zal heel wat vragen van uzelf. Bent u van plan een horecazaak uit te baten, stel uzelf dan eerst enkele belangrijke vragen.
Hoe omgaan met moeilijke medewerkers?
04/02/2019 Horeca Management

Hoe omgaan met moeilijke medewerkers?

Niet iedereen is altijd zijn vrolijke zelf. Moeilijkheden thuis of op de werkvloer kunnen hiervan de oorzaak zijn. Deze problemen verdwijnen na een tijdje vaak vanzelf of kunnen door een goed gesprek opgelost worden.

Laten we even de verschillende soorten medewerkers onder de loep nemen en nagaan hoe u op een professionele manier met hun kunt omgaan zodat uw andere medewerkers niet meegetrokken worden in een neerwaartse spiraal.

Hoe een efficiënte communicatie uw zaak kan helpen
28/01/2019 Horeca Management

Hoe een efficiënte communicatie uw zaak kan helpen

Problemen kunnen een mens behoorlijk uitputten: u maakt zich zorgen, u probeert in de mate van het mogelijke een zo snel mogelijke oplossing te vinden, u ligt er ‘s nachts wakker van… Problemen erkennen is echter ook een aanwijzing dat u beseft dat er dingen fout lopen en het feit dat deze problemen tot u doordringen is op zich een goede zaak. Dat u zo vlug mogelijk actie wil ondernemen om deze problemen op te lossen is nog een betere zaak. Eenmaal deze u over het hoofd groeien is het immers vaak al te laat.

Horecamanagement gebaseerd op feiten
31/12/2018 Horeca Management

Horecamanagement gebaseerd op feiten

Zowel voor startende horecaondernemers als ervaren horeca-uitbaters is het belangrijk een beleid te voeren dat gebaseerd is op concrete gegevens. Beginnende horecaondernemers zijn zich hier soms vaker van bewust dan uitbaters die al een tijdje meedraaien in het vak. Een beginnende horecaondernemer zal alle feiten op een rijtje zetten om deze informatie te gebruiken om hun horecazaak zo goed mogelijk uit te baten. Ervaren horeca-uitbaters laten zich soms wat vaker leiden door hun intuïtie en ervaringen uit het verleden. Toch is het ook voor deze ondernemers belangrijk om een beleid te voeren dat gebaseerd is op feiten. Zo komt u immers te weten hoe uw zaak er precies voorstaat en welke stappen u moet ondernemen of welke veranderingen u moet doorvoeren om uw doelstellingen te bereiken.
Wees ‘SMART’ bij het bepalen van uw doelstellingen
19/11/2018 Horeca Management

Wees ‘SMART’ bij het bepalen van uw doelstellingen

Als u niet weet waar u heen wil, hoe kunt u er dan in hemelsnaam geraken? Als u uw doelstellingen niet formuleert, hoe kunt u deze dan verwezenlijken? Of met andere woorden, hoe kunt u een strategie opstellen als u er geen idee van hebt wat u ermee wil bereiken.

Het belang van uw horecaconcept
29/10/2018 Horeca Management

Het belang van uw horecaconcept

Uw horecazaak moet staan voor iets. Een horecazaak waar vooraf niet over nagedacht werd, zal nooit slagen. Als het plaatje klopt, dan weet u als horecamanager waar u zich moet aan houden en wat u kunt verwachten. Een horecaconcept draagt bij aan uw opzet om een bloeiende zaak uit te bouwen. 
In de knoei met uw budget?
01/10/2018 Horeca Management

In de knoei met uw budget?

Bij de opstart van uw horecazaak heeft u een financieel plan opgesteld. Bedoeling was uiteraard u hieraan te houden zodat u op elk ogenblik perfect zou weten hoe uw horecazaak er financieel voorstond en hoe u uw horecazaak financieel gezond kon houden. Dit financieel plan is echter geen statisch plan; producten worden duurder, klanten worden veeleisender en kosten nemen toe. Af en toe zult u dan ook dit financieel plan moeten herbekijken en op bepaalde punten moeten bijwerken.
Het belang van hotelfaciliteiten
24/09/2018 Horeca Management

Het belang van hotelfaciliteiten

Extra hotelfaciliteiten zijn een troef voor hotels. Vrijwel elke vakantieganger gaat op het internet op zoek naar informatie over verschillende hotels vooraleer een definitieve reservering te maken. Daarbij interesseren hen vooral de recensies van andere gasten en de faciliteiten die de hotels aanbieden.

In woelige waters of op een kalme oceaan?
27/08/2018 Horeca Management

In woelige waters of op een kalme oceaan?

Als u al een tijdje meedraait in het horecawereldje, dan heeft u vast en zeker al gemerkt dat deze de laatste jaren in volle ontwikkeling is en er helemaal anders uitziet dan een tiental jaren geleden. Waarschijnlijk zijn er ook bij u in de buurt de afgelopen jaren heel wat horecazaken bijgekomen die elk hun eigen concept aanbieden waardoor de concurrentie veel harder is geworden.

Ook u moet vast uw beste beentje voorzetten om er niet alleen voor te zorgen dat klanten uw horecazaak verkiezen boven andere, maar ook om uw medewerkers tevreden te houden. Horecazaken die zich niet onderscheiden van andere horecazaken komen dan ook vaak in woelige waters terecht waarin iedereen zijn best doet om zijn hoofd boven het allesverwoestende water te houden.