+32 475 49 29 53

Blog

Een open keuken: goed idee?
18/02/2019 Keuken

Een open keuken: goed idee?

Bent u een startende horecaondernemer of is de keuken van uw restaurant aan vernieuwing toe, dan is de eerste vraag of u gaat voor een open of een gesloten keuken. Om u te helpen bij deze beslissing, zet ik graag even de voor- en nadelen van een open keuken op een rijtje.

De vierde maaltijd
24/12/2018 Keuken

De vierde maaltijd

U heeft het waarschijnlijk al gemerkt: consumenten verlangen minder copieuze maaltijden, maar willen wel op verschillende tijdstippen van de dag iets kunnen eten.

In onze hedendaagse maatschappij moet alles vlug gaan en mensen lijken vooral tijd tekort te komen. Heel vaak nemen ze dan ook niet uitgebreid de tijd om te eten. Meestal bestaat een ontbijt uit een boterham met beleg en de lunch uit een slaatje of een broodje. Het gevolg hiervan is uiteraard dat honger sneller de kop opsteekt.

Kleinere maaltijden op verschillende tijdstippen van de dag eten is ook gezonder en daar wordt de consument zich steeds meer van bewust. Door vaker lichte maaltijden te eten blijft de stofwisseling actief en worden de suikerspiegel en de spijsvertering minder belast. Hierdoor krijgt men geen vermoeid gevoel na het eten.

Is uw horecazaak klaar voor de vegan-tendens?
16/09/2018 Keuken

Is uw horecazaak klaar voor de vegan-tendens?

Zes maanden na de vorige editie gaat op 1 oktober weer de Try Vegan-campagne van start. Dit is een initiatief waarbij consumenten aangespoord worden om een maand lang dierlijke producten te mijden en deze te vervangen door plantaardige alternatieven. De tijd dat vegetariërs en veganisten geassocieerd werden met een geitenwollensokken-mentaliteit is al lang verleden tijd. Tegenwoordig is vegan ‘hot’ en de vraag naar dergelijke producten en gerechten was nog nooit zo groot. In de Westerse wereld eten we steeds minder vlees en hier zijn verschillende redenen voor.

Geef uw ontbijt net dat ietsje meer
31/03/2018 Keuken

Geef uw ontbijt net dat ietsje meer

Het ontbijt wordt al jaren als de belangrijkste maaltijd van de dag beschouwd. Een stevig ontbijt levert niet alleen voldoende energie waardoor je de hele dag efficiënter werkt, het voorkomt ook obesitas.

In onze hectische maatschappij ontbreekt velen echter de tijd om een gezond en stevig ontbijt te nemen. Vooral op werkdagen ‘zondigen’ heel wat mensen tegen deze regel. Voor de meeste gezinnen verloopt een doordeweekse ochtend vrij gejaagd en, laat ons eerlijk zijn, we drukken allemaal liever nog even de snooze-knop van de wekker in dan enthousiast op te staan om een uitgebreid ontbijt klaar te maken.

De kosten van uw gerechten: een doorn in uw oog?
10/09/2017 Keuken

De kosten van uw gerechten: een doorn in uw oog?

Elke restauranthouder moet een balans vinden tussen de kosten die hij maakt om zijn gerechten te bereiden en de prijs die hij zijn klanten aanrekent. Makkelijk is deze evenwichtsoefening tussen creativiteit en opbrengst niet en het gebeurt dan ook maar al te vaak dat de kost voor het bereiden van een gerecht veel te hoog ligt. Resultaat: uw restaurant maakt geen winst!

Maar waarom halen restauranthouders niet voldoende winst uit hun gerechten?

Op pad met uw foodtruck
27/08/2017 Keuken

Op pad met uw foodtruck

Het klinkt de meeste mensen eenvoudig in de oren: een busje inrichten, op zoek gaan naar evenementen, met het busje op pad gaan, allerlei lekkernijen maken en deze verkopen. Dit ís ook de essentie van een foodtruck, maar vergeet vooral niet dat hier toch veel meer komt bij kijken. Als u van uw foodtruck een succes wil maken, dan zal u hard moeten werken en dit niet alleen ter plaatse. Ook aan de voorbereiding zal u heel wat tijd moeten besteden.
Het fenomeen Foodtruck
20/08/2017 Keuken

Het fenomeen Foodtruck

De tijd dat men aan een kraampje enkel een bakje friet en een hamburger of een hotdog kon kopen is al lang voorbij. Tegenwoordig vindt men kraampjes met een heel uitgebreid gamma aan allerlei lekkerheden. Vroeger heette men dergelijke kraampjes gewoon een ‘frietkot’ of een ‘hamburgerkraam’. Vandaag de dag worden mobiele kraampjes die voedsel of drank verkopen ‘Foodtrucks’ genoemd. Een paar jaar geleden kwam vanuit Amerika deze trend van mobiele restaurants ook de Belgische horecamarkt veroveren en deze foodtrucks zijn inmiddels uitgegroeid tot een echte hype.