Hulp nodig tijdens deze moeilijke tijden? Adviesgesprek mogelijk!

Heel veel horecaondernemers zitten in moeilijkheden. De Coronacrisis eist niet alleen op gezondheidsvlak, maar ook op economisch vlak heel wat slachtoffers. Vooral Antwerpen wordt niet alleen door het Coronavirus zelf, maar ook door de nieuwe maatregelen om het Coronavirus tegen te gaan heel hard getroffen.

Ook onrechtstreeks heeft de Coronacrisis jammer genoeg heel wat slachtoffers geëist.

Verschillende horecaondernemers hebben het moeilijk om zich zowel op financieel vlak als op geestelijk vlak staande te houden. Heel wat mensen uit de horecawereld kampen met depressies en onlangs bereikte mij het tragische nieuws dat zelfs enkele horecaondernemers zich van het leven hebben beroofd.

Hoe moeilijk de omstandigheden voor horecaondernemers op dit ogenblik ook zijn, ik geef u de raad nooit de moed te verliezen. Heeft u daarbij hulp nodig?

U kunt bij mij terecht voor een persoonlijk adviesgesprek. 

Tijdens zo’n adviesgesprek kunt u één op één en in vertrouwen een gesprek met mij voeren over waar de knelpunten betreffende uw horecazaak precies liggen. Samen kunnen wij de situatie van uw horecazaak evalueren en ik kan u persoonlijke raad geven hoe u de zaken het beste kunt aanpakken. Ook als u steun van de overheid wilt aanvragen, maar niet precies weet hoe dit moet, kan ik u daarbij helpen. 

Wilt u met mij een adviesgesprek aangaan, dan kan dit uiteraard telefonisch. Maar ook via allerlei andere – modernere en directere - communicatiemiddelen zoals bijvoorbeeld Zoom, Skype, Google Hangouts Meet of Messenger ben ik bereikbaar. Maak online een afspraak voor een gratis 10 min. telefonisch intake gesprek om nader kennis te maken.

Nieuwe horecamaatregelen in Antwerpen

De Coronasituatie in Antwerpen ziet er niet goed uit. Het aantal besmettingen is veel hoger dan in andere Belgische steden en een op de drie besmettingen situeert zich in de Antwerpse regio. De overheid heeft dan ook voor de stad Antwerpen nieuwe en extra veiligheidsmaatregelen genomen die ingegaan zijn op 25 juli.

Kort samengevat houden deze maatregelen het volgende in:

  • Registratieplicht in de horeca.

  • Mondmaskerplicht in alle publiek toegankelijke ruimtes, dus ook in de horeca, behalve als men zittend iets consumeert.

  • Afhalen van maaltijden en gerechten is niet langer toegestaan tussen middernacht en 7 uur ’s morgens.

  • Er is een verbod op het delen van hoog risicovol consumptiegedrag zoals bijvoorbeeld het delen van alcoholische dranken op openbaar domein en ook het gebruik van waterpijpen wordt nog steeds verboden.

  • Als men samenkomt zonder de mogelijkheid om de afstandsregels te respecteren mag dit op het openbaar domein slechts met 10 personen.

  • Er werd een avondklok vanaf 23 uur ingevoerd, maar ondertussen heeft de gouverneur van Antwerpen, Cathy Berx, beslist om deze omwille van het extreem warme weer niet langer te handhaven. Alle Antwerpse horecazaken moeten wel om 1 uur 's nachts onverbiddelijk de deuren sluiten.

Het is dan ook niet zo vreemd dat de Antwerpse horeca boos is. Met een actie op Facebook waarbij ze de middelvinger opsteken maken ze duidelijk wat ze van de beslissingen van de Antwerpse overheid vinden. Ze hebben er genoeg van dat de Coronamaatregelen om de haverklap veranderen.

Extra steunmaatregelen

Vanuit de Vlaamse regering komt er ook een beetje goed nieuws: om de terugval in omzet te compenseren kunnen bepaalde bedrijven rekenen op een extra steunpakket. Deze maatregel geldt voor bedrijven die in augustus en september een omzetverlies lijden van meer dan 60 procent ten opzichte van vorig jaar. Meer informatie vindt u op de website van De Tijd onder deze rubriek.

Tot slot

Heeft u meer informatie nodig over alles wat u in deze moeilijke tijden toch kunt doen om uw horecazaak op een efficiënte manier uit te baten, aarzel dan vooral niet om mij te contacteren. Samen kunnen we werken aan oplossingen zodat uw verliezen in deze moeilijke periode beperkt blijven.

Als horecaconsultant volg ik uiteraard alle ontwikkelingen op de voet. Wilt u goed geïnformeerd blijven over bijkomende steunmaatregelen van de overheid, schrijf u dan zeker in op mijn nieuwsbrief. Uiteraard kunt u me ook altijd contacteren als u andere specifieke vragen heeft.

Wilt u nog meer tips, heeft u zelf goede ideeën die u wilt delen of wilt u op de hoogte blijven van alle maatregelen en plannen, sluit u dan zo snel mogelijk aan bij de besloten Facebookgroep Horeca na CORONA! Samen wordt het immers ietsje makkelijker om deze crisis te overwinnen.

Wenst u zich her uit te vinden na deze periode?
Geniet nu van 500 euro korting op de Horeca Quick Scan Corona, lees hier over deze aanbieding.