Blog

Scoren op Moederdag
30/04/2018 Verkoop

Scoren op Moederdag

De maand mei telt heel wat vrije dagen. De dagen worden al wat langer waardoor mensen langer op stap gaan en de eerste echte warmte komt in de lucht te hangen. Een ideale maand dus voor de horeca!

Een van de belangrijkste dagen voor de horeca is Moederdag. Op deze dag laten heel wat voorbeeldige vaders moeders niet koken en nemen ze het hele gezin mee uit eten.

Een dag zoals deze kan u als horeca uitbater zeker niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Zorg die dag daarom voor een speciale attentie voor alle mama’s. Probeer hierbij vooral origineel te zijn, zodat u zich onderscheidt van de concurrentie. Aanbiedingen zoals een gratis aperitief of een gratis koffie voor alle mama’s zijn die dag in elke horecazaak wel te verkrijgen. Daarmee zal u dus echt niet scoren! Gooi het daarom eens over een andere boeg.

De drie hoofdzonden van duurzaam horecamanagement
22/04/2018 Horeca Management

De drie hoofdzonden van duurzaam horecamanagement

Als horecaconsultant kom ik met heel wat horecaondernemers in contact en luister ik naar hun zorgen, maar ook naar hun succesverhalen. In eerste instantie laat ik het praten over aan de horecaondernemer zelf en neem ik de rol van aandachtige luisteraar aan. Ik kan hieruit perfect afleiden hoe ze tegenover hun horecazaak staan en hoe ze tegen hun eigen capaciteiten aankijken. Wat mensen vertellen is hetgeen wat ze zelf geloven en waar ze rotsvast van overtuigd zijn. Zelfvertrouwen en vertrouwen in uw horecazaak is goed, maar geef u niet over aan de drie hoofdzonden: ego, trots en ontkenning.

10 goede redenen om een horecaconsultant onder de arm te nemen
14/04/2018 Horeca Management

10 goede redenen om een horecaconsultant onder de arm te nemen

De horeca is niet meer wat deze pakweg 20 jaar geleden was. Vooral de laatste jaren ontstonden heel wat nieuwe horecaformules en ook in de toekomst staan er ons op horecagebied ongetwijfeld nog heel wat nieuwe dingen te wachten. De wetgeving voor het opstarten en uitbaten van een horecazaak werd er niet eenvoudiger op en een horecauitbater vertolkt meer en meer de rol van een echte manager, niet alleen wat personeelszaken betreft maar ook tijdens het hele ondernemingsproces.

De opening: een sterke start van uw horecazaak
08/04/2018 Verkoop

De opening: een sterke start van uw horecazaak

Uw grote droom is eindelijk werkelijkheid geworden. Na maanden onderhandelen heeft u het ideale pand gevonden en de nodige kredieten weten los te krijgen. U heeft zelf uw handen uit de mouwen gestoken om uw horecazaak een persoonlijke toets te geven, medewerkers gevonden waar het goed mee klikt en een pareltje van een menukaart opgesteld. Tijd om iedereen kennis te laten maken met uw nieuwe realisatie en uw zaak grandioos te openen.

Geef uw ontbijt net dat ietsje meer
31/03/2018 Keuken

Geef uw ontbijt net dat ietsje meer

Het ontbijt wordt al jaren als de belangrijkste maaltijd van de dag beschouwd. Een stevig ontbijt levert niet alleen voldoende energie waardoor je de hele dag efficiënter werkt, het voorkomt ook obesitas.

In onze hectische maatschappij ontbreekt velen echter de tijd om een gezond en stevig ontbijt te nemen. Vooral op werkdagen ‘zondigen’ heel wat mensen tegen deze regel. Voor de meeste gezinnen verloopt een doordeweekse ochtend vrij gejaagd en, laat ons eerlijk zijn, we drukken allemaal liever nog even de snooze-knop van de wekker in dan enthousiast op te staan om een uitgebreid ontbijt klaar te maken.

Pasen: traditionele start van het zomerseizoen
25/03/2018 Algemeen

Pasen: traditionele start van het zomerseizoen

De astronomische lente is al een paar dagen oud. Ik weet niet wat u ervaren heeft toen u de afgelopen week buitenkwam, maar ik vond het behoorlijk koud en het weer deed me eerder aan een gure winter dan aan een ontluikende lente denken. In dergelijke omstandigheden zou men bijna vergeten om zich voor te bereiden op de zomer. En toch is het de hoogste tijd. Pasen staat voor de deur en in de horeca betekent dit traditioneel de start van het nieuwe zomerseizoen. Heel wat werk aan de winkel dus met Pasen!

Bent u nog op de goede weg of bent u deze al wat kwijt?
18/03/2018 Horeca Management

Bent u nog op de goede weg of bent u deze al wat kwijt?

Bij de start van 2018 heeft u zich ongetwijfeld wat betreft uw horecazaak enkele doelstellingen voor ogen gesteld. Ondertussen is dit nieuwe jaar bijna 3 maanden oud en is het tijd om u af te vragen of de zaken wel lopen zoals u zich voorgenomen had.

Bent u nog steeds gemotiveerd om uw doelstellingen te bereiken of heeft u uw goede voornemens al opgeborgen omdat alles de verkeerde richting lijkt uit te gaan? Draait uw zaak niet zoals u zou willen, dan is het nog niet te laat om hiervoor in actie te treden en ervoor te zorgen dat het tij keert zodat 2018 alsnog een fantastisch jaar wordt. Hiervoor zal u echter wel rekening moeten houden met een paar actiepunten en deze zet ik graag even voor u op een rijtje.

 
Acht gouden tips om meer uit uw horecazaak te halen
11/03/2018 Algemeen

Acht gouden tips om meer uit uw horecazaak te halen

Wilt u uw horecazaak net dat ietsje meer geven? Bent u vast van plan om ervoor te zorgen dat klanten voor uw zaak kiezen? Heeft u al eens nagedacht over hoe u uw horecazaak wat extra cachet kan geven? In deze rubriek licht ik graag een tipje van de sluier en verklap ik acht geheimen die elke horecaondernemer zou moeten kennen.
Stel niet uit tot morgen wat u vandaag kunt doen
04/03/2018 Horeca Management

Stel niet uit tot morgen wat u vandaag kunt doen

Kleine dagelijkse bekommernissen kunnen u als horecaondernemer een behoorlijk onaangenaam gevoel bezorgen. Dit geldt trouwens niet alleen voor horecaondernemers, ook in het dagelijkse leven hebben heel wat mensen hebben te kampen met dit uitstelgedrag.

Gebruikt u ook vaak de uitspraak “Dat probleem pak ik morgen aan.”? Hoezo morgen? Waarom wachten tot morgen als u het ook vandaag kunt doen? Vaak stapelen kleine zorgen zich zodanig op dat u helemaal niet meer weet waar te beginnen en dat kan uw horecazaak behoorlijk wat schade toebrengen. Laat het dus niet zover komen, maar onderneem zo vlug mogelijk actie!

Het ondernemingsplan concreet
25/02/2018 Bedrijfsstructuur

Het ondernemingsplan concreet

In een vorige rubriek zagen we al wat een ondernemingsplan is en waarom het noodzakelijk is dit voor de opstart van een onderneming op te stellen. Als horecaconsultant kan ik u begeleiden bij het opstellen van uw ondernemingsplan. U bent echter de ondernemer en dit ondernemingsplan moet dan ook toegespitst zijn op uw specifieke situatie. Een standaard ondernemingsplan als dusdanig bestaat dus niet.