+32 475 49 29 53

Blog

Milieubewuste en kostenbesparende tips
03/06/2018 Algemeen

Milieubewuste en kostenbesparende tips

Dat we ons milieu en onze leefomgeving veel te lang als vanzelfsprekend hebben beschouwd is al lang geen geheim meer; het klimaat is wereldwijd grondig aan het veranderen, natuurlijke grondstoffen worden over-geëxploiteerd en onze leefomgeving wordt zodanig aangetast dat men zich afvraagt hoe men nog gezond kan leven.

U hoort het misschien niet graag: maar wij zijn hier allemaal verantwoordelijk voor. Is het al te laat en is ons milieu helemaal naar de vaantjes? Nee, maar het is wel vijf voor twaalf. En precies daarom is het belangrijk dat we er ons van bewust moeten zijn dat we allemaal ons steentje kunnen bijdragen aan een beter milieu.

Zomer: tijd voor extra werkkrachten
28/05/2018 Bediening

Zomer: tijd voor extra werkkrachten

De zomer staat voor de deur en laat ons hopen dat het een mooie zomer wordt. Zonnige zomerdagen zorgen ervoor dat mensen zich vrolijker voelen en vaker op stap gaan. Een verkwikkende fietstocht langs uitgestrekte wegen of een zomerse wandeling in de ongerepte natuur doen fietsers en wandelaars honger en dorst krijgen en daar kunt u als horecaondernemer alleen maar wel bij varen. Al deze dagjestoeristen zorgen uiteraard voor extra werk en elke horecaondernemer weet dat een gewone personeelsbezetting tijdens de zomermaanden vaak niet voldoende is.

 
Uw verblijfsaccommodatie digitaal
21/05/2018 Trends

Uw verblijfsaccommodatie digitaal

Mensen boeken omwille van verschillende redenen een verblijfsaccommodatie: sommigen willen er eventjes tussenuit met de hele familie, anderen zoeken een overnachting vooraleer een vroege vlucht te nemen en zakenmensen verblijven vaak in een hotel omwille van een congres of een buitenlandse opdracht.

Verschillende omstandigheden vragen uiteraard verschillende verblijfsmogelijkheden. Families zijn meestal op zoek naar een hotel of een Bed & Breakfast waar een familiale sfeer hangt, zakenmensen verblijven dan weer liever in een rustiger en strakkere omgeving

Gastvrij weigeren: hoe pakt u dit aan?
14/05/2018 Horeca Management

Gastvrij weigeren: hoe pakt u dit aan?

Gastvrijheid is in de horecasector een belangrijk gegeven. Eigenlijk is deze gastvrijheid niet iets wat uw horecazaak aanbiedt, maar wat de gast ervaart. Gasten moeten zich zowel in de zaak als door de uitbater en de medewerkers welkom geheten voelen. Kortom, ze moeten een algemene aangename ervaring beleven.

Als horeca uitbater doet u uiteraard uw uiterste best om uw gasten dit gevoel te geven en stelt u alles in het werk om hen een aangenaam verblijf of een prettige avond te bezorgen. Betekent gastvrijheid dan dat u aan alle wensen van alle gasten moet voldoen?

Wat kunt u ons aanbevelen?
07/05/2018 Bediening

Wat kunt u ons aanbevelen?

Het aanbieden van de menukaart en het kiezen van een gerecht is in vele horecazaken zowel voor obers als voor gasten als het ware een routine geworden; meteen na de klanten hebben plaatsgenomen krijgen ze de menukaart aangeboden, wordt er gevraagd of er al een aperitiefje mag komen en tijdens het bereiden van het aperitief nemen de klanten de kaart door. De ober komt terug met het aperitief, somt de suggesties van de dag op, de klanten luisteren beleefd naar deze suggesties en gaan dan uiteindelijk voor een veilige keuze. Af en toe vragen gasten of de ober hen iets kan aanbevelen, maar vele obers komen niet verder dan nog maar eens dezelfde opsomming te geven van de suggesties van de dag.

Zo gaat het er in heel wat horecazaken aan toe. Volgt u in uw restaurant ook deze werkwijze? Jammer, want hiermee onderscheidt uw horecazaak zich echt niet van de andere zaken in de buurt en dit is nu precies de sleutel tot succes.

Scoren op Moederdag
30/04/2018 Verkoop

Scoren op Moederdag

De maand mei telt heel wat vrije dagen. De dagen worden al wat langer waardoor mensen langer op stap gaan en de eerste echte warmte komt in de lucht te hangen. Een ideale maand dus voor de horeca!

Een van de belangrijkste dagen voor de horeca is Moederdag. Op deze dag laten heel wat voorbeeldige vaders moeders niet koken en nemen ze het hele gezin mee uit eten.

Een dag zoals deze kan u als horeca uitbater zeker niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Zorg die dag daarom voor een speciale attentie voor alle mama’s. Probeer hierbij vooral origineel te zijn, zodat u zich onderscheidt van de concurrentie. Aanbiedingen zoals een gratis aperitief of een gratis koffie voor alle mama’s zijn die dag in elke horecazaak wel te verkrijgen. Daarmee zal u dus echt niet scoren! Gooi het daarom eens over een andere boeg.

De drie hoofdzonden van duurzaam horecamanagement
22/04/2018 Horeca Management

De drie hoofdzonden van duurzaam horecamanagement

Als horecaconsultant kom ik met heel wat horecaondernemers in contact en luister ik naar hun zorgen, maar ook naar hun succesverhalen. In eerste instantie laat ik het praten over aan de horecaondernemer zelf en neem ik de rol van aandachtige luisteraar aan. Ik kan hieruit perfect afleiden hoe ze tegenover hun horecazaak staan en hoe ze tegen hun eigen capaciteiten aankijken. Wat mensen vertellen is hetgeen wat ze zelf geloven en waar ze rotsvast van overtuigd zijn. Zelfvertrouwen en vertrouwen in uw horecazaak is goed, maar geef u niet over aan de drie hoofdzonden: ego, trots en ontkenning.

10 goede redenen om een horecaconsultant onder de arm te nemen
14/04/2018 Horeca Management

10 goede redenen om een horecaconsultant onder de arm te nemen

De horeca is niet meer wat deze pakweg 20 jaar geleden was. Vooral de laatste jaren ontstonden heel wat nieuwe horecaformules en ook in de toekomst staan er ons op horecagebied ongetwijfeld nog heel wat nieuwe dingen te wachten. De wetgeving voor het opstarten en uitbaten van een horecazaak werd er niet eenvoudiger op en een horecauitbater vertolkt meer en meer de rol van een echte manager, niet alleen wat personeelszaken betreft maar ook tijdens het hele ondernemingsproces.

De opening: een sterke start van uw horecazaak
08/04/2018 Verkoop

De opening: een sterke start van uw horecazaak

Uw grote droom is eindelijk werkelijkheid geworden. Na maanden onderhandelen heeft u het ideale pand gevonden en de nodige kredieten weten los te krijgen. U heeft zelf uw handen uit de mouwen gestoken om uw horecazaak een persoonlijke toets te geven, medewerkers gevonden waar het goed mee klikt en een pareltje van een menukaart opgesteld. Tijd om iedereen kennis te laten maken met uw nieuwe realisatie en uw zaak grandioos te openen.

Geef uw ontbijt net dat ietsje meer
31/03/2018 Keuken

Geef uw ontbijt net dat ietsje meer

Het ontbijt wordt al jaren als de belangrijkste maaltijd van de dag beschouwd. Een stevig ontbijt levert niet alleen voldoende energie waardoor je de hele dag efficiënter werkt, het voorkomt ook obesitas.

In onze hectische maatschappij ontbreekt velen echter de tijd om een gezond en stevig ontbijt te nemen. Vooral op werkdagen ‘zondigen’ heel wat mensen tegen deze regel. Voor de meeste gezinnen verloopt een doordeweekse ochtend vrij gejaagd en, laat ons eerlijk zijn, we drukken allemaal liever nog even de snooze-knop van de wekker in dan enthousiast op te staan om een uitgebreid ontbijt klaar te maken.