+32 475 49 29 53

Blog

De opening: een sterke start van uw horecazaak
08/04/2018 Verkoop

De opening: een sterke start van uw horecazaak

Uw grote droom is eindelijk werkelijkheid geworden. Na maanden onderhandelen heeft u het ideale pand gevonden en de nodige kredieten weten los te krijgen. U heeft zelf uw handen uit de mouwen gestoken om uw horecazaak een persoonlijke toets te geven, medewerkers gevonden waar het goed mee klikt en een pareltje van een menukaart opgesteld. Tijd om iedereen kennis te laten maken met uw nieuwe realisatie en uw zaak grandioos te openen.

Geef uw ontbijt net dat ietsje meer
31/03/2018 Keuken

Geef uw ontbijt net dat ietsje meer

Het ontbijt wordt al jaren als de belangrijkste maaltijd van de dag beschouwd. Een stevig ontbijt levert niet alleen voldoende energie waardoor je de hele dag efficiënter werkt, het voorkomt ook obesitas.

In onze hectische maatschappij ontbreekt velen echter de tijd om een gezond en stevig ontbijt te nemen. Vooral op werkdagen ‘zondigen’ heel wat mensen tegen deze regel. Voor de meeste gezinnen verloopt een doordeweekse ochtend vrij gejaagd en, laat ons eerlijk zijn, we drukken allemaal liever nog even de snooze-knop van de wekker in dan enthousiast op te staan om een uitgebreid ontbijt klaar te maken.

Pasen: traditionele start van het zomerseizoen
25/03/2018 Algemeen

Pasen: traditionele start van het zomerseizoen

De astronomische lente is al een paar dagen oud. Ik weet niet wat u ervaren heeft toen u de afgelopen week buitenkwam, maar ik vond het behoorlijk koud en het weer deed me eerder aan een gure winter dan aan een ontluikende lente denken. In dergelijke omstandigheden zou men bijna vergeten om zich voor te bereiden op de zomer. En toch is het de hoogste tijd. Pasen staat voor de deur en in de horeca betekent dit traditioneel de start van het nieuwe zomerseizoen. Heel wat werk aan de winkel dus met Pasen!

Bent u nog op de goede weg of bent u deze al wat kwijt?
18/03/2018 Horeca Management

Bent u nog op de goede weg of bent u deze al wat kwijt?

Bij de start van 2018 heeft u zich ongetwijfeld wat betreft uw horecazaak enkele doelstellingen voor ogen gesteld. Ondertussen is dit nieuwe jaar bijna 3 maanden oud en is het tijd om u af te vragen of de zaken wel lopen zoals u zich voorgenomen had.

Bent u nog steeds gemotiveerd om uw doelstellingen te bereiken of heeft u uw goede voornemens al opgeborgen omdat alles de verkeerde richting lijkt uit te gaan? Draait uw zaak niet zoals u zou willen, dan is het nog niet te laat om hiervoor in actie te treden en ervoor te zorgen dat het tij keert zodat 2018 alsnog een fantastisch jaar wordt. Hiervoor zal u echter wel rekening moeten houden met een paar actiepunten en deze zet ik graag even voor u op een rijtje.

 
Acht gouden tips om meer uit uw horecazaak te halen
11/03/2018 Algemeen

Acht gouden tips om meer uit uw horecazaak te halen

Wilt u uw horecazaak net dat ietsje meer geven? Bent u vast van plan om ervoor te zorgen dat klanten voor uw zaak kiezen? Heeft u al eens nagedacht over hoe u uw horecazaak wat extra cachet kan geven? In deze rubriek licht ik graag een tipje van de sluier en verklap ik acht geheimen die elke horecaondernemer zou moeten kennen.
Stel niet uit tot morgen wat u vandaag kunt doen
04/03/2018 Horeca Management

Stel niet uit tot morgen wat u vandaag kunt doen

Kleine dagelijkse bekommernissen kunnen u als horecaondernemer een behoorlijk onaangenaam gevoel bezorgen. Dit geldt trouwens niet alleen voor horecaondernemers, ook in het dagelijkse leven hebben heel wat mensen hebben te kampen met dit uitstelgedrag.

Gebruikt u ook vaak de uitspraak “Dat probleem pak ik morgen aan.”? Hoezo morgen? Waarom wachten tot morgen als u het ook vandaag kunt doen? Vaak stapelen kleine zorgen zich zodanig op dat u helemaal niet meer weet waar te beginnen en dat kan uw horecazaak behoorlijk wat schade toebrengen. Laat het dus niet zover komen, maar onderneem zo vlug mogelijk actie!

Het ondernemingsplan concreet
25/02/2018 Bedrijfsstructuur

Het ondernemingsplan concreet

In een vorige rubriek zagen we al wat een ondernemingsplan is en waarom het noodzakelijk is dit voor de opstart van een onderneming op te stellen. Als horecaconsultant kan ik u begeleiden bij het opstellen van uw ondernemingsplan. U bent echter de ondernemer en dit ondernemingsplan moet dan ook toegespitst zijn op uw specifieke situatie. Een standaard ondernemingsplan als dusdanig bestaat dus niet.
Het ondernemingsplan: de basis van uw horecazaak
18/02/2018 Bedrijfsstructuur

Het ondernemingsplan: de basis van uw horecazaak

Men hoort vaak de uitspraak ‘ondernemen zit hem in het bloed’. Maar is dit wel zo? Kan iemand zomaar uit het niets een horecazaak opstarten, er op goed geluk voor gaan, succesvol zijn in alles wat hij binnen dit bedrijf onderneemt en dit uitbouwen tot een winstgevende onderneming? Bestaat de mythologische ‘Midas touch’ echt of onderneemt men toch beter concrete en weloverwogen stappen om te bereiken wat men wilt?

Om deze vragen te beantwoorden is het in de eerste plaats belangrijk om even stil te staan bij wat voorafgaat aan de opstart van een eigen onderneming. Een eigen horecazaak opstarten doet men immers niet onbezonnen. Het is een proces dat zich vormt, groeit, zich verder ontwikkelt en uiteindelijk concrete vorm krijgt.

 
Inventarisatie: een noodzakelijk kwaad of een winstgevend karweitje?
11/02/2018 Horeca Management

Inventarisatie: een noodzakelijk kwaad of een winstgevend karweitje?

Voor veel horecaondernemers is het opmaken van een inventaris een noodzakelijk kwaad. Laat ons eerlijk zijn: er zijn wel boeiender bezigheden dan dit tijdrovende en saaie klusje. Toch is een inventaris opmaken een winstgevend karweitje en een belangrijk onderdeel van een efficiënte uitbating van uw zaak. Een inventaris opmaken draagt immers bij tot de financiële gezondheid van uw horecazaak. Hoe? Dat komt u in dit artikel te weten.
Is uw horecazaak klaar voor Valentijn?
04/02/2018 Verkoop

Is uw horecazaak klaar voor Valentijn?

Als horecaondernemer zult u vast wel weten: Valentijnsdag is een van de drukste dagen in uw horecazaak. Koppeltjes gaan die dag samen uiteten, boeken een overnachting in een romantisch hotel of gaan samen stappen

Is uw horecazaak al volgeboekt voor die romantische avond? Gefeliciteerd. Voor u en uw medewerkers zal het ongetwijfeld een drukke, maar heel gezellige avond worden. Lopen de reservaties nog niet zo vlotjes, maak u dan vooral geen zorgen. Sommige romantische zielen zijn nog steeds op zoek naar die ene bijzondere plek om dit jaar van Valentijn een onvergetelijke dag te maken.

Als horecaondernemer kunt u hen een handje helpen bij deze moeilijke keuze (en er uiteraard ook meteen voor zorgen dat uw horecazaak die avond goed draait!).