+32 475 49 29 53

Blog

Pasen: traditionele start van het zomerseizoen
25/03/2018 Algemeen

Pasen: traditionele start van het zomerseizoen

De astronomische lente is al een paar dagen oud. Ik weet niet wat u ervaren heeft toen u de afgelopen week buitenkwam, maar ik vond het behoorlijk koud en het weer deed me eerder aan een gure winter dan aan een ontluikende lente denken. In dergelijke omstandigheden zou men bijna vergeten om zich voor te bereiden op de zomer. En toch is het de hoogste tijd. Pasen staat voor de deur en in de horeca betekent dit traditioneel de start van het nieuwe zomerseizoen. Heel wat werk aan de winkel dus met Pasen!

Bent u nog op de goede weg of bent u deze al wat kwijt?
18/03/2018 Horeca Management

Bent u nog op de goede weg of bent u deze al wat kwijt?

Bij de start van 2018 heeft u zich ongetwijfeld wat betreft uw horecazaak enkele doelstellingen voor ogen gesteld. Ondertussen is dit nieuwe jaar bijna 3 maanden oud en is het tijd om u af te vragen of de zaken wel lopen zoals u zich voorgenomen had.

Bent u nog steeds gemotiveerd om uw doelstellingen te bereiken of heeft u uw goede voornemens al opgeborgen omdat alles de verkeerde richting lijkt uit te gaan? Draait uw zaak niet zoals u zou willen, dan is het nog niet te laat om hiervoor in actie te treden en ervoor te zorgen dat het tij keert zodat 2018 alsnog een fantastisch jaar wordt. Hiervoor zal u echter wel rekening moeten houden met een paar actiepunten en deze zet ik graag even voor u op een rijtje.

 
Acht gouden tips om meer uit uw horecazaak te halen
11/03/2018 Algemeen

Acht gouden tips om meer uit uw horecazaak te halen

Wilt u uw horecazaak net dat ietsje meer geven? Bent u vast van plan om ervoor te zorgen dat klanten voor uw zaak kiezen? Heeft u al eens nagedacht over hoe u uw horecazaak wat extra cachet kan geven? In deze rubriek licht ik graag een tipje van de sluier en verklap ik acht geheimen die elke horecaondernemer zou moeten kennen.
Stel niet uit tot morgen wat u vandaag kunt doen
04/03/2018 Horeca Management

Stel niet uit tot morgen wat u vandaag kunt doen

Kleine dagelijkse bekommernissen kunnen u als horecaondernemer een behoorlijk onaangenaam gevoel bezorgen. Dit geldt trouwens niet alleen voor horecaondernemers, ook in het dagelijkse leven hebben heel wat mensen hebben te kampen met dit uitstelgedrag.

Gebruikt u ook vaak de uitspraak “Dat probleem pak ik morgen aan.”? Hoezo morgen? Waarom wachten tot morgen als u het ook vandaag kunt doen? Vaak stapelen kleine zorgen zich zodanig op dat u helemaal niet meer weet waar te beginnen en dat kan uw horecazaak behoorlijk wat schade toebrengen. Laat het dus niet zover komen, maar onderneem zo vlug mogelijk actie!

Het ondernemingsplan concreet
25/02/2018 Bedrijfsstructuur

Het ondernemingsplan concreet

In een vorige rubriek zagen we al wat een ondernemingsplan is en waarom het noodzakelijk is dit voor de opstart van een onderneming op te stellen. Als horecaconsultant kan ik u begeleiden bij het opstellen van uw ondernemingsplan. U bent echter de ondernemer en dit ondernemingsplan moet dan ook toegespitst zijn op uw specifieke situatie. Een standaard ondernemingsplan als dusdanig bestaat dus niet.
Het ondernemingsplan: de basis van uw horecazaak
18/02/2018 Bedrijfsstructuur

Het ondernemingsplan: de basis van uw horecazaak

Men hoort vaak de uitspraak ‘ondernemen zit hem in het bloed’. Maar is dit wel zo? Kan iemand zomaar uit het niets een horecazaak opstarten, er op goed geluk voor gaan, succesvol zijn in alles wat hij binnen dit bedrijf onderneemt en dit uitbouwen tot een winstgevende onderneming? Bestaat de mythologische ‘Midas touch’ echt of onderneemt men toch beter concrete en weloverwogen stappen om te bereiken wat men wilt?

Om deze vragen te beantwoorden is het in de eerste plaats belangrijk om even stil te staan bij wat voorafgaat aan de opstart van een eigen onderneming. Een eigen horecazaak opstarten doet men immers niet onbezonnen. Het is een proces dat zich vormt, groeit, zich verder ontwikkelt en uiteindelijk concrete vorm krijgt.

 
Inventarisatie: een noodzakelijk kwaad of een winstgevend karweitje?
11/02/2018 Horeca Management

Inventarisatie: een noodzakelijk kwaad of een winstgevend karweitje?

Voor veel horecaondernemers is het opmaken van een inventaris een noodzakelijk kwaad. Laat ons eerlijk zijn: er zijn wel boeiender bezigheden dan dit tijdrovende en saaie klusje. Toch is een inventaris opmaken een winstgevend karweitje en een belangrijk onderdeel van een efficiënte uitbating van uw zaak. Een inventaris opmaken draagt immers bij tot de financiële gezondheid van uw horecazaak. Hoe? Dat komt u in dit artikel te weten.
Is uw horecazaak klaar voor Valentijn?
04/02/2018 Verkoop

Is uw horecazaak klaar voor Valentijn?

Als horecaondernemer zult u vast wel weten: Valentijnsdag is een van de drukste dagen in uw horecazaak. Koppeltjes gaan die dag samen uiteten, boeken een overnachting in een romantisch hotel of gaan samen stappen

Is uw horecazaak al volgeboekt voor die romantische avond? Gefeliciteerd. Voor u en uw medewerkers zal het ongetwijfeld een drukke, maar heel gezellige avond worden. Lopen de reservaties nog niet zo vlotjes, maak u dan vooral geen zorgen. Sommige romantische zielen zijn nog steeds op zoek naar die ene bijzondere plek om dit jaar van Valentijn een onvergetelijke dag te maken.

Als horecaondernemer kunt u hen een handje helpen bij deze moeilijke keuze (en er uiteraard ook meteen voor zorgen dat uw horecazaak die avond goed draait!).

10 tips om uw Facebook posts te optimaliseren
28/01/2018 Marketing

10 tips om uw Facebook posts te optimaliseren

Dat Facebook een van de meest populaire sociale media-kanalen is valt niet te ontkennen. Wist u dat Facebook wereldwijd 1,79 miljard gebruikers heeft en dat hiervan 1,18 miljard Facebook dagelijks gebruikt? In België zijn er op dit ogenblik 6,2 miljoen geregistreerde gebruikers, in Nederland ligt dit aantal op 9,5 miljoen. Facebook is dan ook een van de meest interessante kanalen om uw horecazaak in de kijker te stellen. Maar hoe kunt u ervoor zorgen dat uw posts bekeken worden en daadwerkelijk ‘leuk’ gevonden worden? Want hier gaat het om: hoe meer uw posts ‘leuk’ gevonden worden, hoe meer uw posts bekeken zullen worden door potentiele klanten. Benieuwd hoe u het meeste uit uw posts haalt? Hierbij graag enkele tips!

 
2018: uw menukaart in een nieuw jasje?
21/01/2018 Bediening

2018: uw menukaart in een nieuw jasje?

Voor veel horecazaken breekt samen met het begin van het nieuwe jaar een rustige maand januari aan. Maak u vooral geen zorgen als u tijdens deze maand niet veel volk over de vloer krijgt, want hier zijn goede redenen voor. Traditioneel is de maand december voor veel mensen een dure maand. En vergeten we vooral ook niet de goede voornemens van al diegenen die bij het begin van een nieuw jaar een gezondere levensstijl vooropstellen! Al deze zaken zorgen er dan ook voor dat consumenten tijdens de maand januari liever thuisblijven dan horecazaken te bezoeken.