+32 475 49 29 53

Uw horecazaak onder de kerstboom

Geschenken: een eeuwenoude traditie

Geschenken geven bij het aanbreken van een nieuwe periode – of het nu een nieuw leven, een nieuw seizoen of een nieuw jaar is - is een eeuwenoude traditie. Zo hadden de Romeinen de gewoonte om geschenken te kopen voor hun gastheer als ze tijdens de saturnaliën uitgenodigd werden om te komen eten. En volgens de overlevering hadden ook de Drie Koningen prachtige geschenken bij toen ze Jezus vlak na zijn geboorte gingen bezoeken.

Op zoek gaan naar het geschikte cadeau

Sommige mensen beschouwen het kopen van kerstcadeaus als een gezellige uitstap met de hele familie. De winkelstraten en etalages zijn prachtige versierd, er hangt een gezellige sfeer in de stad, als het donker wordt gaat de sfeervolle kerstverlichting aan en af en toe kan men iets lekkers drinken of eten bij een van de typische kerststalletjes. Voor anderen is het op zoek gaan naar het ideale kerst- en/of nieuwjaarsgeschenk een ware verschrikking: overvolle winkelstraten, koude wind buiten en veel te warm in de meeste handelszaken, een parkeerplaats is vaak helemaal niet meer te vinden en aan de kassa’s staat een lange rij aan te schuiven.

Als horecaondernemer kunt u perfect op deze eeuwenoude traditie inspelen én uw klanten helpen om een leuk, nuttig en origineel cadeau te vinden. Bovendien zal uw horecazaak hiermee niet alleen een mooie omzet draaien, maar ook extra publiciteit en nieuwe klanten krijgen.

De cadeaubon als ideale geschenk

Mensen die al jaren voor dezelfde familie of vrienden kerstcadeautjes kopen zijn vaak ten einde raad om nog maar eens een nuttig of origineel geschenk te vinden en cadeaubonnen zijn dan ook de laatste jaren een ware trend geworden.

Als slimme horecaondernemer kunt u inspelen op deze trend en dit zal u meer opbrengen dan u op het eerste gezicht zou denken: u overbrugt de doorgaans kalme periode voor de feestdagen, u biedt uw klanten een oplossing voor het vinden van een leuk geschenk en u krijgt er nieuwe klanten bij. Driemaal winst! Mooi toch

Tips voor uw cadeaubonnen

Bent u van plan om dit jaar deze trend te volgen, hou dan zeker rekening met volgende tips:
 

  • Papieren cadeaubonnen of giftcards

Papieren bonnen kosten uw zaak vrijwel niets: een mooie kaart met het logo van uw zaak en een enveloppe zijn alles wat u daarvoor nodig hebt. Het gevaar bij deze traditionele bonnen is echter dat ze vaak in een lade verdwijnen en potentiële klanten deze te laat terugvinden waardoor ze uw horecazaak helemaal niet meer bezoeken.

Giftcards in de vorm van een bankpasje kunnen mensen makkelijk bijhouden in hun portefeuille en zullen deze daarom dan ook vlugger gebruiken. Een ander voordeel is dat het bedrag dat op zo’n pasje staat opgenomen kan worden tijdens verschillende bezoeken. Klanten zullen uw zaak dan ook vaker bezoeken en u niet de vraag stellen om het geld dat ze niet gespendeerd hebben terug te geven. Het nadeel is dat het laten maken van deze pasjes iets meer kost.
 

  • Geldigheidsduur

U kunt cadeaubonnen zonder datum opmaken of cadeaubonnen met een uitgiftedatum en / of een einddatum. Zowel voor cadeaubonnen met of zonder datum houdt u het best een administratie bij zodat u kunt inschatten waaraan u zich kunt verwachten.
 

  • Publiciteit

Breng uw klanten van dit initiatief op de hoogte. U kunt in uw zaak vermelden dat u cadeaubonnen aanbiedt, maar ook uw sociale mediakanalen zijn een prima middel om dit bekend te maken. Neem dit op in uw eindejaaracties en uw cadeaubonnen zullen zeker op succes kunnen rekenen.
 

  • Het oog wil ook wat

Een van de leukste aspecten van geschenken is de verpakking en het openmaken van de verpakking. Zorg er dan ook voor dat deze er aantrekkelijk uitziet en de kerstsfeer in uw horecazaak weergeeft.

Geschenken krijgen is leuk, geschenken geven is leuk en als deze geschenken ook uw horecazaak een flinke winst opleveren, dan kunnen uw feestdagen al niet meer stuk!

Ik wens u prettige en succesvolle feestdagen!