Als horecaondernemer weet je vast hoe dynamisch en veeleisend de sector is. Wat je ongetwijfeld ook weet is dat het vinden van gekwalificeerd personeel een grote uitdaging is. Je bent niet de enige met dit probleem: veel collega’s in de horeca kampen met hetzelfde probleem.
In mijn rol als horeca-adviseur ben ik de verbindende schakel tussen talent en werkgevers. Hierdoor speel ik een essentiële rol in een sector die steeds meer afhankelijk is van het samenbrengen van het juiste talent op de juiste plek.
Een keuken zonder goede chef-kok? Complete chaos!
Stel je voor: de avondshift is tot in de puntjes voorbereid. De tafels zijn gedekt, de verse ingrediënten liggen klaar, en de gasten zitten vol verwachting te wachten. Maar dan… je nieuwe chef-kok blijkt een regelrechte ramp in de keuken. Je rent heen en weer, probeert de keuken onder controle te krijgen, en intussen stapelen de bestellingen zich op terwijl de gasten steeds ongeduldiger worden. Chaos alom!
Hoewel de middelen en de vraag aanwezig zijn, is goed personeel steeds moeilijker te vinden. Het personeelstekort in de horeca is nijpend en dat levert behoorlijk wat stress op voor elke horeca-uitbater.
De rol van een horeca-adviseur: meer dan alleen een CV matchen
Een interim bureau kan natuurlijk een oplossing bieden voor het invullen van vacatures. Deze bureaus leveren snelle resultaten in de strijd tegen het personeelstekort, maar ze missen de kennis van de horecasector.
Een succesvolle match in de horeca gaat verder dan alleen het vinden van iemand met het juiste CV!
Belangrijk is inzicht te hebben in de dynamiek en het concept van de horecazaak om de juiste kandidaat op de juiste plek te krijgen.
Hier komt mijn rol als horeca-adviseur in beeld.
Ik ben als het ware de chef-kok van het personeelsvraagstuk. Ik breng niet alleen de ingrediënten bij elkaar, maar zorg er ook voor dat ze op zo’n manier worden gecombineerd dat er harmonie ontstaat. Ik verbind horecawerkgevers met kandidaten die niet alleen de juiste vaardigheden bezitten, maar ook de passie en het enthousiasme hebben om in jouw zaak te werken.
Samen een perfecte match creëren. Hoe doen we dat voor horeca personeel?
Het hele proces begint met een persoonlijk gesprek. Naar welke persoon ben je op zoek? Wat zijn de eigenschappen die iemand nodig heeft om je zaak naar een hoger niveau te tillen? Wat kan jij de kandidaat bieden?
Met deze inzichten ga ik op zoek naar kandidaten die passen in je horecazaak. Ik kijk niet alleen naar ervaring en kwalificaties, maar besteed ook aandacht aan de persoonlijkheid en motivatie van de kandidaten. De horeca draait immers om mensen, en een goede sfeer binnen het team is net zo belangrijk als vakkennis.
De voordelen van een op maat gemaakte match
Het verbinden van jou als werkgever met talent op basis van meer dan alleen een CV creëert een win-win situatie.
Je bespaart tijd en moeite want je hoeft zelf niet te zoeken naar geschikt personeel.
De kandidaten die ik voorstel hebben al een eerste selectie doorlopen, waardoor ze uitstekend aansluiten bij zowel de functie als de sfeer van je horecazaak.
Geen willekeurige sollicitaties meer van kandidaten die zomaar in het duister solliciteren.
Ook de potentiële kandidaten krijgen uitgebreide informatie, zodat ze precies weten wat er van hen wordt verwacht en wat ze kunnen verwachten in ruil.
Een goede match zorgt niet alleen voor een gemotiveerd team maar ook een succesvolle horecazaak. Medewerkers werken met plezier, klanten voelen zich welkom, en jij kunt je volledig richten op het verder laten groeien van je zaak.
Wil jij je team aanvullen met gemotiveerde medewerkers? Wil je meer informatie over hoe ik je kan helpen bij het vinden van de juiste kandidaten? Neem gerust contact met me op!
Blijf op de hoogte
Wil je goed geïnformeerd blijven en geen waardevolle inzichten missen, schrijf je dan zeker in voor de maandelijkse update om op de hoogte te blijven.
Comentários